Koláč „töki pompos“

redakcia - fotkaredakcia, 23. júla 2009
10 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
500 ml
1 PL
1 KL
1 KL
2 ks
6 ks
300 g
1-2 hlávky




Postup

  1. 1

    Mlieko zohrejeme a rozpustíme cukor, rozmrvíme droždie a zamiešame. Vlejeme do múky, pridáme soľ a vymiesime tuhšie cesto.

  2. 2

    Rozdelíme ho na 2 časti. Vyvaľkáme a preložíme na 2 vymastené plechy. Cesto potrieme kyslou smotanou.

  3. 3

    Cibuľu rozrežeme na polmesiačiky, slaninu pokrájame na menšie plátky, papriku na pásiky a husto nimi posypeme koláče.

  4. 4

    Pečieme asi 8 – 10 minút pri teplote 200 °C, potom teplotu znížime a dopečieme do ružova.

  5. 5

    Prelisovaný cesnak zmiešame s olejom a ak je to potrebné, osolíme. Narezaný pompos si cesnakom potiera pierkom každý sám podľa chuti.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia