Kokosky
Foto: kamjanka

peciem ich na kazdu oslavu,sviatok,pretoze vsetkym velmi chutia a ako prve zmiznu z taniera

40
porcií
45 minút
príprava
75 minút
na 180 °C

Suroviny

3
150 g
6 PL horuca
150 g
1
pusinky:
3
210 g
210 g
1 PL
plnka:
2 dcl
2 PL
200 g
200 g
1




Postup

  1. 1

    na cesto vymiesame zltky s cukrom, pridavame po lyziciach horucu vodu,muku s praskom do peciva,a nakoniec sneh z bielkov.upecieme na mastnom a vymucenom plechu.Z vychladnuteho vykrojime kolieska.

  2. 2

    na plnku si mlieko,muku a vanilkovy cukor uvarime na kasu a dame vychladit. Maslo,cukor,rum, kakao vymiesame a pomaly pridame uvarenu kasu.Vymiesame do hladka.

  3. 3

    pusinky;sneh vyslahame s cukrom pridame ocot a kokos.Na plech dame pusinky a susime 1 hodinu .

  4. 4

    na piskotu nastriekame po obvode plnku , do stredu vlozime lyzickou dzem, najlepsie kysly, prikryjeme pusinkou, po stuhnuti polejeme piskotu a plnku cokoladovou polevou

Diskusia k receptu

evanaaa
Pekné a aj dobré, viem si to predstaviť aj bez fotiek, plnka tiež dobrá a tie pusinky - celkom zaujímavé. A aj sa mi to páči.
marienka44
@Kamjanka ,ako sa oblievaju pusinky zo spodu? Vrch ma byt bez polevy a po namocení spodku do polevy nemozem postavit pusinku hore nohami, porusil by sa kokosovy sneh. Ako na to? Ukladam do KK.
jeka
marienka,jednoducho zober pusinku do jednej ruky a lyžicu do druhej a pooblievaj ňou (samozrejme s čokoládou) pusinky.Zároveň zdravím všetkých varechačov.
evanaaa
Teraz neviem, ako je to myslené - veď je napísané, že poliať pusinky čokopolevou, tak aký problém? Prilepím ju ( pusinku) o lekvár a celé to polievam, alebo aspoň urobím haky-baky čokoládou. Alebo mám zlú predstavu ? Načo ešte odlepiť (?) vziať do ruky, atď.
evanaaa
Alebo je to, ako píše Marienka, že pusinky sa nepolievajú? Potom už neviem ani ja....
tatty
marienka, chytím kokosku za hlavu :-), ponorím do polevy do výšky plnky, vytiahnem, nechám málinko odkvapkať a položím na papier na pečenie. Ale pozor, poleva musí byť z Cery a čokolády, nie šľahačková, tú by si z papiera neodlepila. Skúšala som odkladať na alobal, mriežku, fóliu...jedine z toho papiera na pečenie ju dostaneš pekne neporušenú.
ancicka
@evanaaa ,mám taký pocit,že kamjanka tento recept nerobila,pretože tieto kokosky sa neoblievajú,ale vo väčšom množstve čokolády sa piškota s krémom až po kokos namačajú.Nechá sa čokoláda trocha odciecť a nechá sa na masnom papieri zatuhnúť.Rcp je asi iba opísany.
evanaaa
Ancicka, ono je to teraz trochu pomotané, ale Tatty to myslím objasnila, teraz už je tomu lepšie rozumieť. Kamjanka to asi inak robí.
ancicka
@evanaaa ,Nemôže to oblievať lyžicou a ani inak oblievať,pretože by musela držať za kokosovu pusinku a piškotu s krémom obiať,a tak by sa jej prinajmenšom zošmykla.Ako píšem ,a aj @katty tak to musíš namačať v čokoláde.Už som niekoľko ráz tento koláčik robila, a každa ktorá to piekla tak ti to potvrdí,že sa musia namáčať.
baculata
Ančička, nemusia sa namačat, len ich dookola omočíš v čokoláde, spodok sme nemali čokoládový, ani v cukrárnach. U nás sa robí tak, vychladená kokoska je stuhnutá, nesmykne.
kamjanka
neviem preco tam nemam fotku ale v mojich receptoch je a ja ich polievam tak,ze dam kokosku na varesku,ktora ma v strede otvor a polievam lyzicou necham odkvapkat a je to mam to sice za 30 minut ale co uz
kamjanka
no ancicka tento recept nie je iba odpisani.pretoze ak by som to robila ako hovoris, tak za kokosku by si mohla tahat,ako by si chcela, piskota s plnkou by zostala v cokolade
mata3636
@kamjanka - nič nezostane v čokoláde. ja robím kokosky už niekoľko rokov na vianoce a robím ich tak, ako píše ancicka - keď je piškóta prilepená ku kokoske, tak ich dám do mrazáku na 15 minút a potom namáčam do čokolády, položím na papier na pečenie, neprilepia sa, idú potom pekne dole z papiera a keďže sú riadne vychladené, tak aj rýchlo stuhne čokoláda. vyskúšaj, ide to omnoho rýchlejšie, ako oblievanie



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia