V našej rodine často grilujeme a preto neustále hľadáme a vymýšľame nové recepty na grilovanie. Tak sme prišli aj na tento recept. Málokedy sa Zobraziť celý popisV našej rodine často grilujeme a preto neustále hľadáme a vymýšľame nové recepty na grilovanie. Tak sme prišli aj na tento recept. Málokedy sa nájde okrem zemiakov iná príloha na grilovanie a takto máme aj zeleninu i knedlíky ku grilovanému mäsu. Je vhodný aj pre vegetariánov, ak vynechajú slaninku.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Knedľu nakrájame na plátky a tie rozrežeme na ca. 4 diely. Cukety umyjeme osušíme a nakrájame na kolieska, prípadne tiež narežeme na diely, podľa toho, aké sú veľké. Šampiňóny očistíme utierkou nasucho alebo olúpeme a nakrájame tiež podľa veľkosti buď na polovičky alebo štvrťky. Syr nakrájame na väčšie kocky a ešte raz prerežeme. Slaninku takisto. Potom postupne napichujeme cuketu, slaninku, knedlíky, fetu, šampiňóny a na obidva konce nastrčíme paradajky. Olej zmiešame s bylinkami, rozotretým cesnakom, soľou a čiernym korením a pokropíme ním pripravené ražníky. Nastriháme si alobal a ražníky doň zabalíme. Balíčky dáme na gril a neustále otáčame, aby sa prepiekli zo všetkých strán. Hotové opatrne rozbalíme a môžeme podávať ako prílohu k mäsu, alebo aj samostane. Kto nechce, nemusí dávať slaninku, potom je to výborné aj pre vegetariánov.
Diskusia k receptu