Foto: crenai
Základný recept na výrobu kimči.
1
porcia
porcia
150 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Kapustu poriadne umyjeme a nakrájame na drobné kocky alebo pásiky. Soľ rozpustíme vo vode a zalejeme kapustu. Necháme 2 hodiny odstáť, každú pol hodinu premiešame. Po 2 hodinách kapustu poriadne opláchneme a necháme odkvapkať.
- 2
Zálievka: Do mixéra dáme cesnak, cibuľu a vodu. Sekáme pokým dostaneme konzistenciu jemnej kašičky. Pridáme papriku, na kúsky nakrájanú cibuľku a dobre premiešame.
- 3
Kapustu zmiešame so zálievkou a plníme do uzatvárateľných fliaš. Zatvorené fľaše necháme 12 hodín odstáť pri izbovej teplote. Po 12 hodinách ochutnáme. Ak chceme kyslejšiu chuť, necháme ešte 12 hodín odstáť. Ak nie, fľaše presunieme do chladničky.
Tiež kapusta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kapusta bog čoj = kapusta cinska
www.bing.com/search?q=cinske+zeli...
Toto je úplne základný a najstarší recept na kimchee, aký som našiel. ?
Ja netvrdím, že sú totožné. Dávam na výber. V originálnom recepte je Napa. :)
Ako som písal. Existuje nespočetne veľa verzií. Toto je základný, originálny recept.
neviem kde si tento recept nasiel, ale je to recept na paprikovu kapustu nie na kimchi.
To co tu vcera pridala anad je recept na jednu skutocnu variantu kimchi tak sa pozri v com je rozdiel lebo zakladne ingrediencie ostavaju podobne, ale ty tam nemas nic.
Skús si otvoriť aj iné stránky ako varechu a zistíš, že existujú desiatky variácií a to, čo som pridal ja je úplne najzákladnejšia. ?
Čo chrobáčik? Zas si mal potrebu vyjadriť nejaký nepotrevný, alebo zastaralý názor na svet? ?
Na co uz ked si myslis, ale na rozdiel od teba nezijem na slovensku a vacsina mojich receptov na vareche nie je verejnych su skryte.
Takto sa robi kimchi u susedov ( nekraja sa,ale tradicne sa robi sa v celku).
varecha.pravda.sk/recepty/kimci-alebo-korejska-nakladana-...