Karfiolový nákyp s hubovými hriankami

generousheart - bez fotkygenerousheart, 15. augusta 2011

Recept vznikol náhodou so surovín, ktoré sme mali doma po ruke. Pre zdravú kombináciu surovín sa nakoniec stal u nás doma obľúbeným ako ľahší Zobraziť celý popisRecept vznikol náhodou so surovín, ktoré sme mali doma po ruke. Pre zdravú kombináciu surovín sa nakoniec stal u nás doma obľúbeným ako ľahší obed či večera.

3
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Nákyp:
1 ks malý
2 ks
100 g
Hubová zmes:
4 ks mladé (kozáky)
1 ks malá
1 trojuholník
1 PL
Príloha:
3 ks
 nastrúhaná dusená na masle




Postup

  1. 1

    Karfiol rozobratý na ružičky naparíme cca. 20 min. Žĺtky so smotanou vymiešame, pridáme soľ, koreniny podľa chuti a opatrne vmiešame sneh z bielkov. Do zapekacej misy poukladáme karfiol, ktorý zalejeme takto pripravenou zmesou. Pečieme v rúre cca. 30 min. na 190°C.

  2. 2

    Na hubovú zmes nadrobno nakrájame pripravené huby a cibuľu, udusíme do mäkka. K vychladnutej zmesi pridáme syr, maslo, soľ a koreniny podľa chuti. Podávame s hriankami, mrkvou dusenou na masle a šalátovou uhorkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia