Silvestrovská kapustnica
Silvestrovská kapustnica

Kapustnica videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 1. marca 2020

Najčastejším jedlom na silvestra, okrem obložených chlebíčkov a pizzových slimáčikov, je rozhodne kapustnica. My sme ju urobili takto.

Suroviny

1 kg
200 g
2 ks
500 g
50 g
2 ks
3 strúčiky
1 PL
2 PL
 podľa chuti
 podľa chuti
3 ks
 podľa chuti
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak, na kocky nakrájané bravčové pliecko, mletú papriku a prilejeme vodu.

  2. 2

    Pridáme kapustu, na kocky nakrájané údené mäso, obe nožičky klobásy, hríby, čierne korenie, bobkový list, soľ a v prípade potreby ďalšiu vodu.

  3. 3

    Dôkladne premiešame a prikryté pokrievkou necháme variť.

  4. 4

    Keď bude klobása uvarená, vyberieme ju, nakrájame na silnejšie koliečka a vložíme späť do kapustnice.

  5. 5

    Podávame ozdobené kyslou smotanou.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia