Kapor na smotane

apolenka - bez fotkyapolenka, 1. decembra 2011
6
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

(asi 2,5 kg)
1 kg
O,2 dcl
podľa potreby
1/2 čajovej lyžičky
podľa potreby
podľa potreby
3 strúčiky - pretlačený
1/2 litra
1/2 čajovej lyžičky




Postup

  1. 1

    Očisteného kapra , nasolíme, potrieme roztlač.cesnakom.Dáme do misy z janského skla a podlejeme olejom. Okoreníme, posypeme drvenou rascou a pokvapkáme citrónom.Obložiť surovými zemiakmi/pokrájať na mesiačiky/ Dáme piecť.

  2. 2

    Približne po 20-30 minút/kapor a zemiaky mäkké/ zaliať smotanou, v ktorej sme rzohabarkovali podravku. Zapiecť ešte cca 10 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia