Pečené kačacie stehná
Pečené kačacie stehná

Kačacie stehno s kapustovým pyré a vínnou redukciou

Peter Ďurčo
executive chef reštaurácie hotela Lesná v Starej Lesnej, 26. októbra 2020
Kačacie stehno s kapustovým pyré a vínnou redukciou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

4 ks
200 g
200 g
200 g
60 g
80 g
200 ml (silno zredukovaný a dochutený vývar)
120 ml




Postup

  1. 1

    Očistené kačacie stehná dáme do pekáča, osolíme, okoreníme a zalejeme kačacou masťou. Pekáč zakryjeme alobalom a stehná pečieme (konfitujeme) domäkka.

  2. 2

    Nakrájanú kapustu (každú zvlášť) opečieme na masle a šalotke a ochutíme soľou a bylinkami. Rozmixujeme na pyré.

  3. 3

    K omáčke demi glace pridáme červené víno a varom zredukujeme na požadovanú konzistenciu. Konfitované kačacie stehná podávame s farebným kapustovým pyré, vínnou redukciou a lokšami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia