Kysnuté koláče
Kysnuté koláče

Kysnuté osie hniezda fotorecept

bavimapiect - fotkabavimapiect, 7. júla 2021

Každý má svoj obľúbený recept, no tento je môj. Odkedy som naň narazila, robím ho už nejakých tých pár rokov. Najviac sú u nás Zobraziť celý popisKaždý má svoj obľúbený recept, no tento je môj. Odkedy som naň narazila, robím ho už nejakých tých pár rokov. Najviac sú u nás obľúbené škoricové hniezda, ale v recepte je aj postup na kakaovú náplň.

40
porcií
45 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

700 g
500 ml
1 kocka
100 g
100 g (alebo Hera)
Škoricová plnka:
50 g (alebo Hera)
2 PL
1 KL
1 ks
Kakaová plnka:
50 g (alebo Hera)
2 PL
1 PL
Na potretie:
100 ml teplé
1 PL




Postup

  1. 1

    Ako prvé si z droždia, trochy teplého mlieka, cukru a štipky soli urobíme kvások, ktorý pridáme do múky s cukrom.

  2. 2

    Potom prilejeme zvyšné mlieko s rozpusteným maslom. Vypracované cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme nakysnúť.

  3. 3

    Zatiaľ si pripravíme plnky (je na nás, ktorú z plniek si vyberieme, no ja robím polovicu škoricových a polovicu kakaových). Na plnky si vymiešame uvedené suroviny dokopy.

  4. 4

    Nakysnuté cesto na osie hniezda rozdelíme na dve polovice (jedna časť - na škoricové, druhá časť - na kakaové). Rozvaľkáme a jednu časť potrieme škoricovou plnkou, zvinieme do rolády a nakrájame na menšie kolieska, tak isto si spravíme aj druhú časť cesta, ktorú potrieme zasa kakaovou plnkou.

    Kysnuté osie hniezda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kolieska poukladáme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie a už potrieme len teplým sladkým mliekom po povrchu a z okrajov. Dáme piecť a hotovo! Dobrú chuť :)))

    Kysnuté osie hniezda (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia