Kysnuté buchty fotorecept

hajduli - bez fotkyhajduli, 19. marca 2014
Kysnuté buchty (fotorecept)
Foto: hajduli

Parádne kysnuté buchty s plnkou, ktorú si môže každý zvoliť podľa seba. Robím ich najmä pre môjho 3-ročného syna, ktorý si skoro stále pýta Zobraziť celý popisParádne kysnuté buchty s plnkou, ktorú si môže každý zvoliť podľa seba. Robím ich najmä pre môjho 3-ročného syna, ktorý si skoro stále pýta buchty. A pre neho spravím čokoľvek :)

Suroviny

750 g
4 PL
1 bal.
200 ml
375 ml
plnka:
6 ks




Postup

  1. 1

    Zo všetkých surovín na cesto si vymiesime cesto, ktoré si necháme vykysnúť.

    Kysnuté buchty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ si očistíme jablká, postrúhame ich, pridáme hrozienka, cukor a škoricu. Vyžmýkame prebytočnú šťavu, aby nám zbytočne nepremáčala cesto. Vykysnuté cesto si rozdelíme asi na tri časti, rozvaľkáme, nakrájame na štvorce a plníme.

    Kysnuté buchty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď sa mi minula jablková plnka, použila som lekvár, inokedy dávam tvarohovú plnku alebo nutellu. Buchty dávam na plech vystlaný papierom na pečenie, nie veľmi na tesno. Na plechu nechám buchty ešte podkysnúť asi 20min. Pred pečením potriem olejom a hurá do rúry na 200°C asi na 20min. Po upečení ich potriem cukrovou vodou a nechám prikryté odpočinúť. U nás doma majú fakt obrovský úspech. Skúste :)

    Kysnuté buchty (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

luss44
parádne ich máš, synčekovi sa vôbec nedivím, že mu chutia. Jablková plnka sa mi páči, musím vyskúšať.
hajduli
Aj ja som tuto plnku robila prvykrat a velm8 milo ma prekvapila :-) Je svieza, stavnata, takze som ju urcite nerobila naposledy :-)
elixir
Hneď by som do jednej zahryzla :) Vyzerajú výborne.
gabriele
moj trojrocny vnucik ich vola honzovky ...ked pride, vzdy ich spolu pecieme...raz sa nam podarili take, co ostali polootvorene...lebo ich chcel zliepat so mnou...a nie velmi sa mu to darilo :)...chutovo su vynikajuce...namiesto oleja davam maslo...peciem ich vo velkej remoske...a najcastejsie plnene tvarohom s cucoriedkami...napr. aj tuto sobotu






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia