Kvasená kapusta do fliaš

zaffi - bez fotkyzaffi, 2. októbra 2011

Suroviny

10 kg
10 Dg
1 ks
pre chuť
1 ks
2 ks
pre chuť
 KL




Postup

  1. 1

    Kapustu nastúhame do veľkej nádoby, posolíme, preosejeme nakladač, pridáme pár bobkových listov, nakrájanú cibuľu, nové korenie, čierne korenie, rascu. /Ja len tak posypem po kapuste-rascu a čierne korenie od oka/. Kapustu rukami dobre premiešať, aby sa prísady dostali všade, hlavne soľ, nechať odstáť 1 - 2 hodiny. Kapusta zmäkne. Nakladáme do fliaš, pri naložení stále premiešať. Fľaše zatvoríme, necháme 10 dní na teplom mieste /stačí v izbe, kuchyni/,po vykysnutí odložíme na chladné miesto.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia