Kurča pečené vo fólii fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 22. apríla 2013
Kurča pečené vo fólii (fotorecept)
Foto: kimlo

Recept na marinádu mám odkiaľsi z internetu, je výborná na grilovanie alebo pečenie čohokoľvek, ja som raz vyskúšal pečenie v pečiacej fólii a odvtedy Zobraziť celý popisRecept na marinádu mám odkiaľsi z internetu, je výborná na grilovanie alebo pečenie čohokoľvek, ja som raz vyskúšal pečenie v pečiacej fólii a odvtedy takto pečiem často. Mäsko je lahodne mäkké, priam odpadáva od kosti, koža chutne prepečená a mierne pikantná.

20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
2 ČL
1-2 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 PL
1 PL
podľa chuti
100 ml (alebo tmavé)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny a kurča zvnútra a zvonku dobre nasolíme...

    Kurča pečené vo fólii (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z uvedených surovín, okrem soli, urobíme zmiešaním marinádu

    Kurča pečené vo fólii (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kurča dáme do misky a dobre ponatierame marinádou aj zvnútra, uložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny, najlepšie cez noc. Občas obrátime.

    Kurča pečené vo fólii (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zabalíme do pečiacej fólie, dolejeme zvyšok marinády, konce zatočíme a stiahneme. Môžeme použiť motúz alebo patentné svorky ktoré sa k fólii dodávajú. Navrchu spravíme asi 3-4 malé dierky aby mala kade unikať para...

    Kurča pečené vo fólii (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme piecť do rúry na 180°C asi na 45 minút. Po chvíli sa Váš byt naplní úžasnou vôňou a susedia sa budú zalizovať a závidieť čo to zase za dobrotu pečiete...fólia sa nafúkne a vyzerá takto:

    Kurča pečené vo fólii (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po upečení fóliu rozstrihneme...

    Kurča pečené vo fólii (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ... a kurča preložíme na tanier k ďalšiemu spracovaniu... podávame so svojou obľúbenou prílohou.

    Kurča pečené vo fólii (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

angast
Super recept. Všetká chuť a vôňa ostáva vo vnútri. V minulom storočí sme aj my často piekli vo foliách - boli väčšie aj menšie. Je to vôbec ešte dostať kúpiť ? Musím sa po tom poobzerať. Ináč to kura má parádny zadok. Asi robilo niekde v kancelárni. :-))))))
frezia68
Kým sa mi pečie batát,zemiaky,cukina,mrkva a stehná v remoske,prišla som sem nakuknúť,čo nové na Vareche a hneď v úvode sa usmieva to pekne upečené kurča.Niekedy som piekla vo fólii,aj na 1 kg soli-diétne,ale akosi som prestala.Tak si ma nakopol,lebo veď diétne a mäkkučké.......kúpim fóliu a Tebe dobrú chuť :-)))
iwuska
frezia68, na tej soli to dietnejsie je, ale vo folii neviem neviem, ci je to vacsia dieta, ako obyc pecene kura, ved ten vypek sa nikam nestrati, ani nevpije. ak si vsak das prsia, alebo len porciu so salatom, bez prilohy, iste bude aj taketo kura dostatocne dietne a zaroven chutne :)
kimlo
@tatranocka na tých obrázkoch sú vrecká.. ja používam fóliu, má dĺžku 3 metre a odstrihneš si koľko potrebuješ. Dá sa tak piecť aj krkovica a všetky ostatné mäsožrútske pokrmy.
angast
@tatranocka
ďakujem ti za pohotovú reakciu. Tak ono to naozaj ešte existuje ,
len sa to tu nejak nespomínalo , alebo som si to nevšimol, ale
určite sa k týmto receptom vrátim. Tuším to ani moc nezababralo
plech.
kika1212
Nó, tak toto áno .Toto môžem. Chrumkavé, šťavnaté, aj marinovaný kúpeľ. Mám skúsenosť s tou fóliou. Sú to vrecká na pečenie. Ja som ich kúpila v sklade VEREX, ale skús v papiernictve alebo domácich potrebách. Je pravda, že všetko dobré ostane v ňom a pekáč je čistý. Dobré a praktické.
torticka
Ja som už v sáčku piekla aj bravčové (nie moje, ale moje je aj tak väčšie) koleno. Kura som ešte neskúšala. So sáčkami som spokojná. Ale to kuriatko vyzerá krááásne.
babkamt
Ja som ich kúpila v Rempe . Videla som aj v papiernictve . Kuriatko je určite šťavnaté , mäkké , no proste fajnové .
concord
@kimlo
Nazdar Kimlo, píše Ti paštekár z BA, naturalizovaný Záhorák. Tú krkovičku som skúšal aj ja vo fólii. Moc mi to nechutilo, mäso sa síce rozpadalo ale krkovička nemala ten šmrnc ako keď to pečieš v trúbe a polievaš šťavou. Inak tú marinádu vyskúšam.V piatok boli u nás z nejakej hydinovej farmy od Maďarov tak som kúpil konečne pekné, žltučké kurence a nie tie buchenwalďáky z hypermarketov, tak to odskúšam s tou marinádou.
babkamt
Išla som sa pozrieť na moje vrecká na pečenie do kuchyne . Bolo ich 8 kusov 25 x 38 cm .
mariamka
mna to kura v surovom stave ocarilo na prvy pohlad, vidno ze si dobre zilo :) inak, ked pracujem v kancelarni, mam to brat osobne @angast ? musim sa pozriet po tych sackoch, tzv. ciste pecenie..
afataga
len nezabudni na tie dierky, lebo ti kura odleti do vesmiru :-)
frezia68
Dnes som kúpila v Jednote a upozorňujú prepichnúť ihlou.....@afataga ,nie len kura vo vesmíre,ale tá kuchyňa...:-)
aroooo
ja ich tiež používam, no mávam problém, pretože v polovičke pečenia sa to snažím otočiť, aby sa tak krásne opieklo aj zdola a vtedy tá napuchnutá fólia sa mi prederaví-no nevadí, lebo už splnila účel, mäso je šťavnaté a mäkké a pekáč umyjem,škoda, že nevidieť u tvojho kurátenka aj spodok.
medovnicek
tá marináda sa mi páči, recept si odkladám a tiež kupujem túto fóliu a som s ňou veľmi spokojná
iva63
recept sa mi páči...marináda musí byť výborná! ďakujem kk, čoskoro vyskúšam
staja
Marinádu tiež vyskúšam a s vreckami aj s "rukávmi" mám veľmi dobrú skúsenosť hlavne na pečené kurča. Je šťavnaté, dobre upečené a to vrecko sa dá pred dopečením prestrihnúť a kuriatko je aj dochrumkava. Bravčové alebo iné mäso som vo fólii neskúšala, ale marinované kura je super.
zinnajdha
vrecká na pečenie dostať v dvoch veľkostiach. Teraz ich nemám pri sebe, ale do toho väčšieho vrecka sa zmestí aj kačka. Kačku pečiem iba vo týchto vrecúškach, je veľmi chutná. Vrecko položím do nádoby, v ktorej na dne je mriežka.
janger
To je teda ale obrovske kurca :-). Kolko vazilo? Je krasne upecene. Tiez pouzivam niekedy vrecka na pecenie. Nedavno som robila stehna...
mrnousik
zachovala som recept aj foliu...velke mnam! hold, niekedy suhra chuti spravi hit, a toto je hitom :)
tiginko
vďaka za marinádu, je výborná aj na kura, ktoré sa pečie "na slobode" :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia