Kurča a la bažant a šťuchané zemiaky s pečeným cesnakom fotorecept

sjuz - fotkasjuz, 28. novembra 2011
Kurča a la bažant a šťuchané zemiaky s pečeným cesnakom (fotorecept)
Foto: sjuz

Recept na zemiaky som našla v časopise a veľmi ma zaujal. Zostávalo už len vymyslieť, čo k nim...:))

20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

na kurča:
 naporcované
5-7 plátkov
1 PL  klasické
5-7 ks
5 ks
5 ks
1 celá malá
1-2 dcl
(nemusí byť)
podľa chuti
2 strúčiky  celý
1 ČL
zemiaky:
8-10 stredných
1 PL
3 hlavičky
1 dcl cca
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Kurča opečieme na panvici na oleji z oboch strán. Pridáme slaninu a chvíľu ešte opekáme. Pridáme všetky ostatné suroviny, podlejeme vínom a vodou, osolíme a prikryté dusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, odkryjeme a šťavu vydusíme aby sa zahustila.

    Kurča a la bažant a šťuchané zemiaky s pečeným cesnakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky uvaríme v šupke.

    Kurča a la bažant a šťuchané zemiaky s pečeným cesnakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z cesnakových hlavičiek odrežeme vrchy.

    Kurča a la bažant a šťuchané zemiaky s pečeným cesnakom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pokvapkáme olejom a zabalíme do alobalu. Dáme piecť do rúry. Aby som nezapínala len kvôli cesnaku, urobila som ešte bábovku, a cesnak piekla na nižšom "poschodí" :) Inak, kurča sa dá rovnako dusiť aj v rúre, nemusíte ho robiť na sporáku.

    Kurča a la bažant a šťuchané zemiaky s pečeným cesnakom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečený cesnak:

    Kurča a la bažant a šťuchané zemiaky s pečeným cesnakom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesnak vytlačíme zo šupiek.

    Kurča a la bažant a šťuchané zemiaky s pečeným cesnakom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zemiaky ošúpeme a nakrájame do hrnca. Pridáme mlieko, maslo, vňaťku a soľ.

    Kurča a la bažant a šťuchané zemiaky s pečeným cesnakom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridáme cesnak a zemiaky ručne roztlačíme tak, aby zostali v nich aj celé kúsky.

    Kurča a la bažant a šťuchané zemiaky s pečeným cesnakom (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

jerica
chýbala si , potešenie si spravila pridaním výborným receptom :-))KK !!
zuzliak
Moj manzel by povedal: nechutne mliaaaaaaaaaaaaaaaam :) Vyzera to skvelo a lakavo- ukladam :)
sjuz
jerica - si zlatá:) ! ja som v podstate len chcela pridať zasa trochu inú prílohu, pre spestrenie:)
michsamant
super @sjuz..presne takuto zemiakovu kasu planujem robit, predvcerom som to videla na Discovery travel and living, v programe rude boys food.... ten inak caruje s jedlom, ak mas moznost to vidiet, odporucam.
babav
Vsetko s cesnakom je pre mna chutne ...nepochybujem ,ze tvoje zemiacky tiez;-)
altyn
Neviem ako chutí bažant, no iste nechutí lepšie ako toto kuriatko "a la bažant" . A tie zemiačiky... mňam ! @sjuz je to parádne jedlíčko!!!!! Už bude moje obľúbené! :-)))
altyn
Jááááááááááááj,... neviem či varecháčky pochopia že som to naozaj varil podľa tvojho receptu a tak môžem chváliť, lebo viem "o čom píšem"... :-))) Fantzia!!!!
marienka44
@Sjuz , pekný recept. Chystám sa vsetko urobit ako Ty, ale kvôli cesnaku nebudem zapínať rúru. Nemôžem pridať cesnak surový a pretlačený tak ako zvykneme s tou pomôckou?
Zemiaky mám len nové. Nevadí?
babulicka
musim uznat ze ma zaujal tvoj receptik - vyzera prudko jedly- ukladam a vdaka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia