Kuracie závitky plnené pórom v omáčke z kokosového mlieka

lucylee - bez fotkylucylee, 3. júna 2010
Kuracie závitky plnené pórom v omáčke z kokosového mlieka
Foto: lucylee

Včera večer som rozmýšľala, čo urobím s kuracími prsiami, ktoré som mala v chladničke a napadlo ma skombinovať rôzne chute a suroviny a vznikol Zobraziť celý popisVčera večer som rozmýšľala, čo urobím s kuracími prsiami, ktoré som mala v chladničke a napadlo ma skombinovať rôzne chute a suroviny a vznikol z toho tento recept.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 ks
100 ml
100 ml
4 lyžice
4 ks
3 ks
500 ml
5 lyžičiek
2 kolieska
1 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme zelenou curry pastou. Teraz je týždeň ázijskej kuchyne v jednom nemenovanom obchodnom reťazci, tak som použila green curry paste odtial.

  2. 2

    Pór pokrájame na 4 malé kúsky, položíme na prsia a zavinieme. Prepichneme špáradlom alebo špajdľou.

  3. 3

    Kuracie závitky opečieme sprudka na olivovom oleji a keď sa nám mäsko stiahne, vyberieme špáradlá. Podlejeme bujónom a dusíme asi 30 minút, kým nám mäso nezmäkne. Závitky vyberieme a pridáme lyžičku curry pasty, napoleon, kokosové mlieko a smotanu na varenie. Varíme asi 10 minút. Závitky vložíme naspäť do omáčky a prehrejeme.

  4. 4

    Servírujeme s uvarenou brokolicou (ja som ju parila v parnom hrnci) a s plátkami ananásu a citróna, na ozdobu použijeme olivy, cherry paradajku, zelerovú vňať a sušenú bazalku.

Diskusia k receptu

tinca
@lucylee výborný receptík ukladám si ho, tá green curry pasta sa mi neušla a minule som prvýkrát použila na čínu kokosové mlieko, veľmi mi jedlo s ním chutí, len je to kalorická bomba /veľa tuku až 17 %/
lucylee
práve preto som ho dala radšej menej, aby to bolo zdravšie, ta curry pasta je fakt super chutná vecička a potom daj vedieť ako chutilo :-)
lucylee
@tinca No myslím, že áno, ale neviem koľko bude stáť. V Tescu majú takéto exotické pochutiny, ale neviem presne, či aj curry pastu. Skús sa pozrieť v tom exotickom kútiku...
2010
lucylee,
neviem aku tu zelenu pastu predavaju v europe , ale originalna zelena je najostrejsia zo zelenych feferoniek c .8 .Takze by si to neprezila ani na druhy den v zachode.
Ja len preto ze ked naozaj dostanes tu originalnu zelenu thajsku pastu tak velmi opatrne s nou je to ako palivo do rakety ,plame z nej slahaju..
alexdidi
Dobrý receptík...teraz idem do Lidlu, tak skúsim kúpiť green curry pastu, ak ešte bude...
lucylee
2010, to vážne? Táto teda vôbec neštípala, preto som s ňou ani nešetrila, ale ďakujem za radu, keby som použila ten originál, ako píšeš, tak by tento recept asi ani nebol jedlý :-)
2010
lucylee,
pozri tu a posun dole, a uvidis z kolkych feferoniek sa to originalne vyraba a okrem toho tie male sa volaju "killer chillies" (vrazebne feferonky -to su tie cislo 8 ).Madarske fefronky su cca cislo 4-5.
Zelena farba v originale nie je farbivo ...
 www.chezpim.com/blogs/2007/08/the-green-curry.html...



honestka
prave... obdivovala som ta, ze mozes taky "ohen" prezriet,(sice je vas par tu co ano)- ale zrejme to bola ozaj nahrada niecoho ino-zeleneho.
lucylee
v linku, ktorý poslal 2010 autorka kritizuje tých, čo vyrábajú niečo, čo nazývajú curry pastou, ale pritom je to od nej na míle vzdialené (pre tých, čo nevedia po anglicky), ja sa pre tú srandu pozriem zloženie tej, čo som kúpila v Lidli...a teda ešte upozornenie pre tých, čo použijú originál...dajte jej toľko, na koľko sa cítite a koľko vydržíte :-)
2010
lucylee,
to ale neznamena co si varila nie je dobre, vyzera to super.
Len vyrobcovia si vymislaju rozne nazvy co nema s originalom nic do cinenia.Tak aj ta Thajka je rozculena co to stvaraju so zelenou kari pastou.( lebo jej mama a babka to doma tradicne vyrabaju)
A tak isto by si aj ty bola nastvana keby dakdo takto nazval bryndzove halusky a neda tam bryndzu ale parmezan.
lucylee
@jezibabka1 ďakujem :-) @2010 jasne, ja to tak neberiem, ja sa rada dozviem nové veci, si v Thajsku? Priateľka môjho brata je Thajčanka a varí nám doma thajské jedlá, aj takú super thajskú polievočku s kuraťom, galganom, limetovými listami, citrónovou trávou, paradajkami a šampiňónmi, musím zistiť, či máme všetky suroviny, ona ich kupuje vo Viedni alebo v Bratislave v nejakom špeciálnom obchode a nafotiť prípravu a dať sem receptík, možno ju aj poznáš a papal si ju ak si teda v Thajsku...
turanec
Ahoj 2010 ja som spravil foto zelenej kari pasta ktoru predavaju v Thajskej predajne aj majitelka je z Thajska Tak napiš až sa to da či je to ta prava zelena pasta Ak môžem tak aj hkbarbie nech napiše či to pozna.V Blave predavaju zelenu červenu aj žltu pastu. Dik
turanec
Aj je tam napisane GREEN CUURY PASTA Ale neviem ona až tak paliva nie je ako pišeš.My ju použivame dost často a nezda sa nam taka štiplava.Takže teras neviem ale rad si prečitam tvoj aj hkbarbie. nazor
čo tu vlastne kupujeme a či je to ta prava. Dik
2010
vyzera prava ale si do europy robia "jemnejsiu"variantu ako pre domaci trh.
turanec
2010 je to pravá Pytal som sa majitelky a je aj dovažana z Thajska
No a teras daj nejaky recept zo zelenej kary pasty ak môžeš.
To čo predavaju v lidli a vel.obcho.retazcoch je napodobenina a ani chutovo sa nepodoba.Preto sa ludom čudujem že to tam kupuju a pritom je dostat aj v Blave original .A original je lacnejši ako ta zmeska
v retazcoch.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia