Kuracie prsia plnené kapustou

Eva Malková
šéfkuchárka hotela Štefánik v Myjave, 9. októbra 2009
Kuracie prsia plnené kapustou
Foto: Hotel Štefánik Myjava
2
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia naklepeme cez mikroténovú fóliu, posolíme, posypeme vegetou, okoreníme mletým čiernym korením z oboch strán a necháme chvíľu odležať. Medzitým pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji spolu s nadrobno pokrájanou červenou kapustou.

  2. 2

    Posolíme, okoreníme a necháme vychladnúť. Potom do kapusty pridáme nahrubo nastrúhaný údený tvrdý syr, žĺtok a premiešame. Kapustovú plnku natrieme na odležané kuracie prsia a zvinieme do rolky. Spojíme špajdličkou a prudko opečieme v panvici na oleji zo všetkých strán.

  3. 3

    Potom mäso preložíme do zapekacej misky, podlejeme výpekom, prikryjeme alobalom a dáme do rúry zapiecť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia