Kuracia balontínka s hríbovým fášom

Gabriel Piešťanský a Ján Dudáš
Grand hotel Praha v Tatranskej Lomnici, 9. novembra 2014
Kuracia balontínka s hríbovým fášom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Tatranský stôl bez voňavých húb? To akoby mu vzali jednu nohu. Aj bohato prestretý a noblesný bude bez chutných jedál z jesennej nádielky lesa Zobraziť celý popisTatranský stôl bez voňavých húb? To akoby mu vzali jednu nohu. Aj bohato prestretý a noblesný bude bez chutných jedál z jesennej nádielky lesa viditeľne krívať.

4
porcie
30-40 minút
príprava
10 minút
na 100 °C

Suroviny

600 g
200 g
50 g
50 g
400 g




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia naplníme fášom, ktorý pozostáva z húb, odrezkov z pŕs, byliniek, smotany a masla. Dáme do rúry zohriatej na 100 °C na 10 minút.

  2. 2

    Čerstvý cícer rozvaríme, rozmixujeme a dochutíme soľou, korením a mletým muškátovým orechom. Podávame na cícerovom pyré so silnou omáčkou.

Diskusia k receptu

marikahr
delikatesa, ale pri vsetkej ucte podla tohto receptu to navari len macher kuchar a silnu omacku si primysli :-/
grandma
Akože čo to má byť tá balontínka - čo je galantína to viem, ale toto nie je nič!
skillet
Má to byť balotínka, chybný názov, mali by to opraviť :-)