Kurací závin s hubami a semienkami

Marek Ort
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen slovenského tímu na Culinary World Cup ´10 v Luxemburgu, 19. októbra 2011
Kurací závin s hubami a semienkami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
100 ml
2 PL
zväzok čerstvý
1 PL
hrsť
1 KL
1 strúčik
50 g




Postup

  1. 1

    Z kuracích pŕs urobíme rovnaké plátky, ktoré osolíme. Z odrezkov pripravíme fáš tak, že mäso rozmixujeme so smotanou, osolíme, okoreníme, pridáme víno, tymian a keď je zmes hotová, primiešame tekvicové semiačka.

  2. 2

    Medzitým orestujeme kuriatka na masle s cesnakom a tymianom. Vychladnuté huby zamiešame do kuracieho fáša.

  3. 3

    Kuracie plátky rozložíme na potravinársku fóliu, na ne dáme na plátky nakrájanú slaninu a kurací fáš. Zabalíme a varíme vo vodnom kúpeli pri 80 0C asi 10 až 12 minút. Necháme vychladnúť a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia