Jahodový šalát s balsamicom fotorecept

eraserhead - fotkaeraserhead, 8. júna 2011

Iné ako zvyčajné....

Suroviny





Postup

  1. 1

    Nazbierame čerstvé jahody

    Jahodový šalát s balsamicom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    mladé výhonky žihľavy dvojdomej

    Jahodový šalát s balsamicom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    mladé výhonky púpavy lekárskej

    Jahodový šalát s balsamicom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Jahody dôkladne umyjeme pod tečúcou studenou vodou. Nakrájame na polovice, prípadne na štvrťky.

    Jahodový šalát s balsamicom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Parmigiano Reggiano nakrájame na drobné hranolčeky

    Jahodový šalát s balsamicom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Žihľavu a púpavu dôkladne umyjeme pod studenou tečúcou vodou a osušíme. Z olivového oleja a balsamica v pomere 6:1 pripravíme zmes ktorú dochutíme soľou a bielym korením. Listy rastlín natrháme na požadovanú veľkosť a zalejeme pripravenou zmesou. Zľahka premiešame a podávame.

Diskusia k receptu

jatanika
sú mladé listy púpavy (tuším sa zberajú pred kvitnutím) a dozreté jahody v ten istý čas?
babav
Zaujimava kombinacia,vsetko zdrave ! Dufam,
ze balzamikom sa palive ucinky zihlavy a nahorkla
chut pupavy zjemnia ;-)
eraserhead
žihľava po umytí v studenej vode nepálila a horká chuť púpavy bol úmysel, ako kontrast k chuti jahôd a Parmigiano Reggiano
ajrin
Presne podla mojej chute.Zihlavove vyhonky casto pouzivam do zeleninovych polievok,omeliet a z mladej pupavy je vyborny salatik
giggles
waw! už aby bolo leto a mohla som si tento šalátik urobiť... mimochodom, veľmi zaujímavé recepty na prudko jedlé jedlá, čo sa vidí u málokoho a správne poznámky



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia