Foto: eraserhead
Iné ako zvyčajné....
Postup
-
1
Nazbierame čerstvé jahody
-
2
mladé výhonky žihľavy dvojdomej
-
3
mladé výhonky púpavy lekárskej
-
4
Jahody dôkladne umyjeme pod tečúcou studenou vodou. Nakrájame na polovice, prípadne na štvrťky.
-
5
Parmigiano Reggiano nakrájame na drobné hranolčeky
-
6
Žihľavu a púpavu dôkladne umyjeme pod studenou tečúcou vodou a osušíme. Z olivového oleja a balsamica v pomere 6:1 pripravíme zmes ktorú dochutíme soľou a bielym korením. Listy rastlín natrháme na požadovanú veľkosť a zalejeme pripravenou zmesou. Zľahka premiešame a podávame.
ze balzamikom sa palive ucinky zihlavy a nahorkla
chut pupavy zjemnia ;-)