Jablková torta s marcipánom

ejagerka - fotkaejagerka, 4. novembra 2012
Jablková torta s marcipánom
Foto: ejagerka

Recept som získala od kamarátky z Prahy, ktorá ho našla v časopise Apetit.

12
porcií
28 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1
2 ks
1 hustý uvarený
3 - 4 lyžice
5 ks
1/2
250 g
4
250 g
150 g
2 lyžičky
štipka
150 g
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Šľahačku ušľaháme s jedným vanilkovým cukrom do tuha. Odložíme do chladničky. Z pudingového prášku, 3 - 4 PL cukru a 500 ml mlieka uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.

  2. 2

    Jablká olúpeme, očistíme a nakrájame nadrobno. Dáme do hrnca, pokvapkáme citrónovou šťavou a pridáme trošku vody. Varíme do mäkka asi 8 minút

  3. 3

    Maslo, cukor, múku, vajcia, vanilkový cukor, škoricu a prášok do pečiva spracujeme na cesto. Potom doňho pridáme pomrvený marcipán a asi 1/3 udusených jabĺk. Cesto vylejeme do vymazanej (prípadne papierom vystlanej) tortovej formy a pečieme 30 minút pri 180 stupňoch.

  4. 4

    Koláč necháme vychladnúť, potrieme pudingom, posypeme dusenými jablkami a ozdobíme šľahačkou a mandľovými lupienkami (ja som nemala, tak som len posypala mletou škoricou).

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia