Jablkový koláčik so Salkom

katarina22 - bez fotkykatarina22, 8. novembra 2015

Jednoduchý koláčik pre tých, ktorí milujú sladké... :)

20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
250 g
250 g
1 dl
1 dl
1 bal.
Dusené jablká:
1,5 kg
1 bal.
Plnka:
1 ks
250 g (alebo maslo)
Na zdobenie:




Postup

  1. 1

    Ako prvé, som si dala variť salko. Varím ho klasicky v plechovke, dve hodiny. Môžte si ho kľudne uvariť aj deň vopred.

  2. 2

    Jablká som si nastrúhala na hrubšom strúhadle, dala do hrnca , posypala škoricovým cukrom, podliala vodou a nechala udusiť. Ak chcete, môžte si jablká ešte osladiť, ja som však mala výborné sladké a viac cukru nebolo treba. Po udusení z jabĺk vyžmýkame prebytočnú šťavu a poukladáme na papier vystlaný plech.

    Jablkový koláčik so Salkom - obrázok 2
  3. 3

    Na jablká vylejeme cesto. Vajíčka sme zmiešali s cukrom, pridali olej, mlieko a nakoniec postupne múku zmiešanú s kypriacim práškom. Necháme piecť asi 20 minút pri teplote 180°C.

    Jablkový koláčik so Salkom - obrázok 3
  4. 4

    Počas pečenia si môžme pripraviť plnku. Vychladnuté salko do hladka vyšľaháme s herou alebo maslom. Ja som dala pol na pol, pretože som mala doma len 1/2 hery :)

  5. 5

    Po upečení necháme koláčik vychladiť a pomocou papiera na pečenie ho obrátime. Tak aby cesto bolo dole a jablká hore. Na to natrieme plnku, ktorú necháme stuhnúť a ozdobíme podľa vlastnej chuti. Ja som na ten môj nastrúhala dvojfarebnú mliečnu čokoládu. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia