Indonézsky vyprážaný pstruh

2010 - bez fotky2010, 17. marca 2010
Indonézsky vyprážaný pstruh
Foto: 2010

Tak ako sa pripravuje na uliciach v Ázii.

1-2
porcia
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 lyzicka
2 lyzicky
1/2  lyzicky
1/2  lyzicky
200  ml




Postup

  1. 1

    V tomto pridade ocisteneho morskeho pstruha osusime , a spravime niekolko zarezov nozom ( ked chceme silnejsiu chut). Na tanier si dame cesnak v prasku , mlety koriander ,sol a mlety tumeric -kurkuma.Premiesame a pridavame po troskach vodu az dostaneme kasickovu konzistenciu. Celu rybu s obidvoch stran poriadne ponatierame -poobalujeme.( ked treba pomozte si rukami.)

  2. 2

    Do vacsieho woku alebo panvice dame olej ktory rozohrejeme na stredu teplotu. Polozime do oleja a s pomocou cinskej plochej naberacku ( velkej lyzice na omacky) polievame rybu .( Preto je vyhoda woku lebo olej sa nazbiera na dne a rychlo ho znova pouzivame na "polievanie" ryby. Opatrne otocime na druhu stranu a pokracujeme. Ryba by mala byt chrumkava zvonka ale stale stavnata- nevysusena zvnutra. ( Dlzka zalezi od velkosti a druhu ryby)

  3. 3

    Podavame s ryzou alebo salatom a s omackou podla chuti alebo len citronom.

Diskusia k receptu

evusik
ryby milujem na každý spôsob. Pstruha robím podobne len koreniny použité na obaľovanie dávam iné - také našské - červenú papriku, kmín, prípadne nejakú zmes a samozrejme pstruh je tiež náš -sladkovodný, takže ak kúpim chladeného morského pstruha určite vyskúšam aj túto kombináciu
milan2
Fántasticky...vyzerá tá rybička, hneď by som si ju dal.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia