Foto: 2010
Tak ako sa pripravuje na uliciach v Ázii.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V tomto pridade ocisteneho morskeho pstruha osusime , a spravime niekolko zarezov nozom ( ked chceme silnejsiu chut). Na tanier si dame cesnak v prasku , mlety koriander ,sol a mlety tumeric -kurkuma.Premiesame a pridavame po troskach vodu az dostaneme kasickovu konzistenciu. Celu rybu s obidvoch stran poriadne ponatierame -poobalujeme.( ked treba pomozte si rukami.)
- 2
Do vacsieho woku alebo panvice dame olej ktory rozohrejeme na stredu teplotu. Polozime do oleja a s pomocou cinskej plochej naberacku ( velkej lyzice na omacky) polievame rybu .( Preto je vyhoda woku lebo olej sa nazbiera na dne a rychlo ho znova pouzivame na "polievanie" ryby. Opatrne otocime na druhu stranu a pokracujeme. Ryba by mala byt chrumkava zvonka ale stale stavnata- nevysusena zvnutra. ( Dlzka zalezi od velkosti a druhu ryby)
- 3
Podavame s ryzou alebo salatom a s omackou podla chuti alebo len citronom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu