Hríbová omáčka so syrokrémom

hanina - bez fotkyhanina, 3. marca 2010

Možno podávať k mäsu, alebo ako samostatnú večeru.

4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

2  šálky
2  kocky
2  PL




Postup

  1. 1

    Umyté, očistené a nadrobno pokrájané hríby podusiť na cibuľke. Pridať syrokrém a miešať, kým sa nerozpustí. podľa potreby zriediť vodou alebo mliekom.

  2. 2

    Ak je omáčka veľmi riedka zahustiť solamylom a povariť.

  3. 3

    Uvariť cestoviny.

Diskusia k receptu

oblizprst
Hanina, a ty si tuším fanúšík húb. Navšetvuješ aj stránku www.nahuby.sk?
hanina
Ja radšej chodím na huby a vždy keď je tam málo ľudí fotím si ich a rozprávam sa s nimi. S tými hubami - pravdaže. Blbé, nie? Ale mne sa to tak páči.
oblizprst
Aj ty si ich fotíš? Super, mám plný mobil odfotených nádherných úlovkov, a sú tam nielen hríbovité, ale všetky huby , ktoré sa mi podaria nájsť. Tento rok som končila sezónu už keď bol sneh, našla som plamienky zamatovohlúbikové. A začiatkom decembra aj suchohríby, pôvabnice fialové a hromadu bedlí. Ba dokonca aj dva masliaky.
haninka
Vieš, že plamienky nepoznám? Aj u nás rástli huby do zimy. Mne sa najviac páčia muchotrávky a pôvabnice a hríby. A sem tam, keď sa nikdo nedíva ich aj vybozkávam. Pôjdem tie plamienky hľadať do atlasu, ale ak máš čas a chuť neposlalaby si mi foto na : amirekova@gmail.com ? Ale nemusíš, veď času nazvyš nemáme.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia