Hovädzie stehno
Hovädzie stehno

Hovädzie stehno v baklažánovej omáčke

Ali Opus
šéfkuchár hotela Magnus**** v Trenčíne, 9. novembra 2017
Hovädzie stehno v baklažánovej omáčke
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
55 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
100 g
500 g
3 ks




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme cibuľu. Hovädzie stehno nakrájame na väčšie kocky, pridáme k cibuli, opražíme a pridáme soľ, korenie, mletú červenú papriku, paradajkový pretlak a dusíme domäkka.

  2. 2

    Baklažán zbavíme šupy a nakrájame. Na rozpálenom oleji ho opražíme, osolíme, okoreníme a pridáme štipku čili, zalejeme vodou a necháme podusiť. Ponorným mixérom rozmixujeme na pyré.

Diskusia k receptu

arnilka
vyzerá fantasticky, takmer mi to pripomína tureckú kuchyňu, však sa tieto recepty s arabskou kuchyňou prelínajú. Majstre, Vaše recepty sa mi páčia, sú super!
arnilka
@Mathias , dakujem za informáciu, nevedela som to. vdaka tebe som si prešla všetky recepty majstra kuchára a našla som, čo písal, že odkiaľ pochádza. pozrela som si aj niečo o Antalyi a zistila som, že ide o prístavné mesto na brehu stredozemného mora v Turecku. Zakladateľmi boli Gréci, oveľa neskôr patrilo mesto Osmanskej ríši a neskôr Turecku. Nedaleko sú arabské štáty blízkeho Východu a Izrael, obyvateľstvo prevažne moslimské, čo vysvetľuje používanie najčastejšie hovädzieho, jahňacieho a teľacieho mäsa ako aj stredomorskej zeleniny a olivového oleja a korenenie nie je len typicky turecké, chýbajú vňate, sú tu výrazné vplyvy okolitých kuchýň, najmä arabských. Majster kuchár dáva úžasné recepty!
arnilka
aby som nezabudla, ešte morské ryby s bielym pevným mäsom :-)
redakcia
Príspevok do tejto diskusie od riaditeľa hotela Magnus:

Veľmi pekne ďakujeme za úžasné slová chvály. Ak niekto z fanúšikov www.varecha.sk bude mať cestu okolo Trenčína, budeme veľmi radi, ak sa zastaví. Náš šéfkuchár vám pripraví jedno zo svojich úžasných jedál. Odpisujem v jeho mene, nakoľko nie je len veľmi vyťažený svojou prácou, ale nevie ešte tak dobre po slovensky, aby viedol rozhovor v slovenčine.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia