Hovädzie na suchohríboch s tarhoňou fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 18. novembra 2013
Hovädzie na suchohríboch s tarhoňou (fotorecept)
Foto: babkamt

Niekedy neviem , čo by som uvarila. Nakoniec som vybrala z mrazničky suchohríby a mäso.

45 minút
tepelná úprava

Suroviny

900 g
2 ks
 (mrazené)
2 čl
1 pl
1 - 2 čl (na zahustenie)
1 čl




Postup

  1. 1

    Mäso som nakrájala na plátky.

    Hovädzie na suchohríboch s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z mrazničky som vybrala suchorhíby.

    Hovädzie na suchohríboch s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistila som cibuľu , nakrájala som ju.

    Hovädzie na suchohríboch s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na oleji som prudko opiekla mäso , aby sa zatiahlo.

    Hovädzie na suchohríboch s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vo výpeku som orestovala do sklovita cibuľu. Hrniec som stiahla z ohňa,pridala som mletú červenú papriku a čl mletej rasce, soľ a mleté čierne korenie. Zamiešala som to a vložila som mäso. Mäso som podliala horúcim hovädzím vývarom asi 250 ml .V tlakovom hrnci som ho dusila 30 minút , potom som k mäsu pridala hríby a ešte som to dusila 15 minút.Šťavu som zahustila 1 čl solamylu.

    Hovädzie na suchohríboch s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mäso som podávala s tarhoňou.

    Hovädzie na suchohríboch s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

afataga
osvedcena klasika, vyborne jedlo, ja radsej s ryzou
tweety12
mnaaan skoda ze ma hovadzie odraduje uz len koli tomu ze ho treba dlho varit a tlakovy hrniec nemam :-(
2010
@tweety12 problem je ze na slovensku hovadzie je ... hovadzie skor ako loteria ( opravte ma ak sa mylim) vo vela krajinach je hovadzie rozdelene podla kvality ,( tym nemyslim rez ) napr. ty hnusny americania maju 3 triedy na hovadzie a je oznacene v retazcoch : USDA prime, USDA choice a USDA select a hned viem ci je to na steak alebo podosva na dusenie.
 blogs.usda.gov/2013/01/28/what%E2%80%99s-your-beef-%E2...

@babkamnt pekny recept 5 *
pusta
vynikajúca dobrota za 5 hviezdičiek.
izabella929
@babakamt...presne takúto hovädzinku robievam aj ja a môžem iba potvrdiť, že je vynikajúca...občas ju podávam s knedlíkom a aj ryžou...vynikajúco vyzerá.-))hviezdičky sú tvoje...*5
používateľ nemá avatar
mb
mb
mnam, taketo papanie mam rad :)
rulik
robil som pred týždňom, nemá chybu, obľubujem
babkamt
Ďakujem všetkým za komentáre.
@medovn íček beriem na vedomie , že prídeš , už ti chystám tanier :-)
@izabella929 ja som mala chuť na tarhoňu.Ale dobrá je aj knedľa , ryža.
@2010 súhlasím s tebou.Už si nie sme istí čo pod týmto menom kúpime. Môže to byť aj konské mäso. Kuracine radšej pomlčím.
havino
@babkamt , ako u mňa doma, do bodky a do písmena a tiež aj s tarhoňou občas, výborné, nepreplácané, chutné jedlo 5*
venusa
Vyzera to lakavo. Mozem poprosit navod na tarhonu ? Obcas sa pozliepa, aj ked ju robim stale rovnako.
dogagador
kupujem madarsku tarhonu, alebo si vyrabam sama, tato ( socialisticka ) mi nechuti....ale recept je super
babkamt
Tahroňu som dala preto , že predtým sme dojedli rizoto.Dákujem za hviezdičky.
@venusa robím presne tak ako ryžu. Na oleji orestujem cibuľku , potom opražím tahroňu do svetlohneda , podlejem buď vývarom , alebo vriacou vodou z rýchlovarnej kanvice.
@dogagador tiež si vyrábam doma svoju , no teraz som mala chuť práve na túto.
iva63
chválim tvoje jedlo, kk a pridávam aj všetky hviezdičky-:)
bozulka
Manžel miloval hov,na hríboch...ja som mávala trošku inakší postup :na masti /boli jedlá ktoré mi na oleji nechutili/ som spenila cibuľu,mäso som osolila, okorenila,obalila v hladkej múke a na panvici postupne opiekla z oboch strán,vložila na cibulový základ,podliala vodou aby mäso bolo jemne zaliate a dusila.Asi v polovici dusenia som pridala sušené huby,namočené vo vlažnej vode aby trošku zmäkli,nie príliš dlho,do výpeku po mäse som pridala trošku vody,nechala prevrieť a vliala do mäsa.To zároveň aj zahustilo omáčku lebo sa tam opiekla múka.Podávala som s ryžou. Mäso som nevarila v papiňáku,príliš mi to nechutilo,ale dbala som aby bolo mäso kvalitné,väčšinou roštenec a to bolo hotové rýchlo.
Ináč sa mi tvoj recept páči.
eviana
@babkamt , jejdaneeeenky... ako mohlo toto famózne jedlo unikať mojej pozornosti? Krásne pripravené, voňavé a chutné už na pohľad... slintám ako taky Harino a to som tesne po obede :) Mňam... 5* rada dám :)
evanaaa
Hovädzie na šťave s tarhoňou máme radšej ( u nás doma) ako len s ryžou, ja hovädzie robievam k mnohým omáčkam a prívarkom, nie všetko je zo starých podošiev, napr. v Bille mávajú pekné mäso z mladých býkov, ale aj u mäsiara sa dá ( u nás) kúpiť pekné. A navyše, je tu fy Makovec, myslím že aj tam majú kvalitnejšie mäso. @babkamt , robím podobne, neikedy v kuchte, alebo aj bez nej, ale aj v nej mi to trvá tak 45 min., 30 sa mi zdá málo, ale záleží aj na mäsku.
babkamt
@evanaaa samotné mäso som dusila 30 minút , potom s pridaním hríbov ešte 15 minút .Matematika nepustí.Spolu to bolo 45 minút. Mäso bolo mäkké.
evanaaa
@babkamt , prepáč, vidíš, ako to dopadne, keď sa riadne neprečíta postup, ja som asi pri tých 30 min. skončila, hehe....ale inak je to v poriadku. Alebo, žeby tá matematika?
babkamt
@evanaaa nič sa nedeje. Ten čas dusenia mäsa je aj tak len orientačný.Záleží na mäse , za aký čas zmäkne :-)
jerica
@babkamt tam kde sú hríby a mäsko na šťave,ako je v Tvojom recepte,je to moje obľúbené. Tarhoňu tú zbožnujem , radšej ako ryžu.
babkamt
@jerica manžel vždy uprednostní hocijaké mäso na šťave pred vyprážaným mäsom. Tiež mám rada tarhoňu ako ty :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia