hovädzia roštenka v brusnicovo-vínovej omáčke
Foto: morkapredatorka
Tento recept je zmes zopar receptov z internetu + moja fantazia, moj sposob pouzivania korenin a moj vyber vhodneho vina do tejto omacky :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso si nakrajame na tenke plátky, poriadne vyklepeme a cca hodinu ich marinujeme s rozmarínom a olejom. Plátky z jednej aj z druhej strany opecieme na prudkom ohni do zlatova v hlbokej panvici alebo v hrnci kde budeme aj potom varit omacku.
- 2
Po opeceni vsetkych platkov do vypeku prilejeme este trocha oleja a nakrajanu cibulu ktoru posmazime. Nasledne do nej pridáme brusnice (ja som mala čerstve ale môžu byt sušené), klinčeky, bobkovy list, borievky a zalejeme vínom (ja som zvolila Cabernet s. chateau topolcianky 2011) a zalejeme aj krabickou paradajkoveho pyre.
- 3
Omáčku osolíme, okoreníme a ked zovrie, pridáme do nej naspat to nase vopred oprazene maso v rozmarine :-). Varíme na slabom ohni cca 3 hodiny. Kým mäso nezmäkne. Ked je to vsetko hotové maso opäť vytiahneme z hrnca, omacku rozmixujeme ponornym mixerom, pridame lyzicku skorice, dochutime podla vlastnej chuti, pridame masko, nechame zovret a olala fajnovy obedik alebo vecera je na svete :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
To ti asi nepredali hovädziu sviečkovicu , ale hovädzie zadné z vyradeného chovného býka , keď ju bolo treba po osmažení 3 hodiny dusiť !!!
Sviečková sa zásadne nekrája na tenké plátky a pre živého Boha sa neklepe !!!
Ty si asi robila exkluzívnu roštenku zo sviečkovej.
To je akoby si do toho výnimočného vína z Topoľčianok dala klinčeky a 1 l vody a 3 hodiny na slabom plameni varila .
Skús si pozrieť na nete , ako sa pripravuje sviečková a nenechaj sa odradiť od varenia .
Prepáč , ale na tvoj postup prípravy sviečkovej som jednoducho musel reagovať.
Prajem ti šťastné a veselé Vianoce !