hovädzia roštenka v brusnicovo-vínovej omáčke

morkapredatorka - fotkamorkapredatorka, 8. decembra 2013

Tento recept je zmes zopar receptov z internetu + moja fantazia, moj sposob pouzivania korenin a moj vyber vhodneho vina do tejto omacky :)

6
porcií
15 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 dl
1 ks
1 čl
3 guľôčky




Postup

  1. 1

    Mäso si nakrajame na tenke plátky, poriadne vyklepeme a cca hodinu ich marinujeme s rozmarínom a olejom. Plátky z jednej aj z druhej strany opecieme na prudkom ohni do zlatova v hlbokej panvici alebo v hrnci kde budeme aj potom varit omacku.

  2. 2

    Po opeceni vsetkych platkov do vypeku prilejeme este trocha oleja a nakrajanu cibulu ktoru posmazime. Nasledne do nej pridáme brusnice (ja som mala čerstve ale môžu byt sušené), klinčeky, bobkovy list, borievky a zalejeme vínom (ja som zvolila Cabernet s. chateau topolcianky 2011) a zalejeme aj krabickou paradajkoveho pyre.

  3. 3

    Omáčku osolíme, okoreníme a ked zovrie, pridáme do nej naspat to nase vopred oprazene maso v rozmarine :-). Varíme na slabom ohni cca 3 hodiny. Kým mäso nezmäkne. Ked je to vsetko hotové maso opäť vytiahneme z hrnca, omacku rozmixujeme ponornym mixerom, pridame lyzicku skorice, dochutime podla vlastnej chuti, pridame masko, nechame zovret a olala fajnovy obedik alebo vecera je na svete :)

Diskusia k receptu

bobor1
Júj Dominika , celé zle.
To ti asi nepredali hovädziu sviečkovicu , ale hovädzie zadné z vyradeného chovného býka , keď ju bolo treba po osmažení 3 hodiny dusiť !!!
Sviečková sa zásadne nekrája na tenké plátky a pre živého Boha sa neklepe !!!
Ty si asi robila exkluzívnu roštenku zo sviečkovej.
To je akoby si do toho výnimočného vína z Topoľčianok dala klinčeky a 1 l vody a 3 hodiny na slabom plameni varila .
Skús si pozrieť na nete , ako sa pripravuje sviečková a nenechaj sa odradiť od varenia .
Prepáč , ale na tvoj postup prípravy sviečkovej som jednoducho musel reagovať.

Prajem ti šťastné a veselé Vianoce !
kimlo
Suhlasim s predchadzajucimi komentarmi...nie je to kritika, len rady...a vo tom to je....
evanaaa
....inak celkom dobrý recept, len keď som videla prvú surovinu - kilo sviečkovice, tak som až zhíkla, to by bola predražená papanica, keď sa vezme kilo pravej sviečkovice.......ale dalo by sa aj zo stehna, či z roštenky. Mládenci majú pravdu......
morkapredatorka
hej ja si myslim ze svieckovej je skoda na toto uplne postaci rostenka alebo falosna svieckova ale nevadi obcas si treba dopriat :) :)
morkapredatorka
mate 100% pravdu.. ta svieckovica tam byt nemala.. a mala som svieckovu, zas pozor ja mam dobre zdroje na maso.. ale bola zbytocna, zbytocne som ju varila.. ja som to nekontrolovala proste som to dlho pomalicky nechala dusit lebo som nebola doma.. ano staci falosna alebo daco podobne.. ale chybami sa clovek uci.. inak ale bolo to aj ked drahsie tak genialne ale ze fakt fakt skvele :)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia