Haruľa

chemicka - bez fotkychemicka, 1. septembra 2010

Recept na haruľu je z Medzibrodu, kde sa už niekoľko rokov koná vždy po vykopaní zemiakov Haruľová shou. Za môjho detstva sme haruľu jedávali Zobraziť celý popisRecept na haruľu je z Medzibrodu, kde sa už niekoľko rokov koná vždy po vykopaní zemiakov Haruľová shou. Za môjho detstva sme haruľu jedávali vždy ku fazuľovej polievke a nesmela chýbať na zabíjačke ako príloha miesto chleba.

2
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 240 °C

Suroviny

1 kg
1 ks
1 lyžička
1 strúčik
100 g
2 lyžička
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Zemiaky postrúhame (porajbeme) , pridáme lyžičku soli, trochu korenia, rasce, štipku majoránky a metky(nie mäta pieporná, metka rastie asi len v Medzibrode), lyžicu hl. múky, pretlačený cesnak a jedno vajcie. Suroviny premiešame.

  2. 2

    Zatiaľ rozpražíme slaninu pokrájanú na kocky, pridáme do nej mletú červenú papriku a hneď ( aby sa parika nepripálila, lebo bude horká) vlejeme túto horúcu zmes do zmesi zemiakov. Musí to pekne zoškvrčať. Poriadne všetko spolu premiešame.

  3. 3

    Zmes natrieme na dobre masťou ( nie olej) vymastený plech na hrúbku cca 3 mm, jedným slovom na tenko a plech zospodu pobúchame, aby sa zmes pekne po plechu rozložila. Rúru zapneme na najvyšiu teplotu a až po vyhriatí do nej plech vložíme. Pečieme do zlatožlta. cca 10-15 min. Vymikajúca príloha je kyslé mlieko.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia