Halušky bez bryndze

anickaskotska - fotkaanickaskotska, 5. decembra 2010

Kedze som "zatial" v Skotsku nenasla v ziadnom obchode bryndzu, tak som trochu improvizovala a myslim, ze vysledok bol skvely. Milujeme tieto halusky, obavam Zobraziť celý popisKedze som "zatial" v Skotsku nenasla v ziadnom obchode bryndzu, tak som trochu improvizovala a myslim, ze vysledok bol skvely. Milujeme tieto halusky, obavam sa vsak, ze ked moje dcery ochutnaju na Slovensku originalne bryndzove, ci im budu vobec chutit.

20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

700  g, surový strúhaný
150 g
150 g
1 ks
2  tegliky




Postup

  1. 1

    Zemiaky ocistime, umyjeme, nastruhame. Pridame vajce, sol, hrubu muku, hladku muku, spracujeme cesto. Do vriacej vody nahadzeme halusky, uvarene precedime. Este do horucich halusiek vmiesame poriadne hustu, trochu osolenu kyslu smotanu. Podavame hned, posypane oprazenou slaninkou.

Diskusia k receptu

marianne69
Boli urcite vyborne aj so smotanou,ale keby nahodou skus www.halusky.sk mozno poslu,nerucim ale aspon mrkni na to,ak chces.
zdezda
určite sú výborné, ja robievam špenátové so smotanou a ešte posypané údeným syrom:-)
bazulienka
Anička ,skús dať namiesto smotany syr v črievku .Halušky po uvareni polej prepraženým maslom a rozmiešaj so syrom.Vyskušaj:)
anickaskotska
Dakujem marianne69, skusim, viem, ze v UK je zasielkova spol., cez internet sa daju objednat slovenske alebo ceske potraviny. Ale zatial som nevyuzila ich sluzby. Je tu aj vela Poliakov a tunajsi trh sa im prisposobuje, takze v obchodoch som nasla mnoho potravin, ktore potrebujem do slovenskych jedal (az na tu bryndzu). Aj tak sme si museli zvykat na uplne inu chut masa alebo zemiakov. A napriklad taka obycajna rasca, tu musim mat stale v zasobe zo Slovenska, pretoze tunajsi cumin ma chut a vonu anizu alebo feniklu a to uplne zmeni chut jedla
anickaskotska
zdezda, spenatove robievam cestoviny, ale s tym udenym syrom, to mi nenapadlo, to musi byt skvele.
bazulienka, skusim to aj s tym syrom, a tym ste mi dievcata pripomenuli, ze som robievala povedzme cestoviny so styrmi druhmi syra, alebo so spenatom, ale nikdy som to neskusila s haluskami
dakujem
marianne69
Kmin(rasca) je tu beznadejny,ja beriem zo Slovenska kazdy raz po 10 balikov.Ma taku vonu,ze nicim nepripomina rascu.My pouzivame vela...Z toho online obchodu poslu co potrebujes,nic sa neposkodi a je to vzdy cerstve,dobra skusenost.
sovka62
Vnučičky mi bryndzu nejedia, takže mávajú posypané strúhaným syrom a so slaninkou. Ja mám také rada tiež, ale ja si dávam aj tú kyslú hustú smotanu. Takto ich mám radšej ako s bryndzou.
marienka44
@anickaskotska ,my striedame halusky s brydzou, s ostiepkom, tvarohom hrudkovitým, dcera ich je s crievkovym syrom. Najlepsie su s tvarohom alebo s kyslou kapustou a samozrejme na vrch oprazena udena slaninka. :-) Kyslá kapusta tam nie je k dostaniu?
marienka44
@anickaskotska ,vajce do pravych liptovských halusiek sa nedava. Bez vajca su makksie. Vyskusaj. Ja ich hadzem do vody z dienka, loparika, po starom.
hugo33
Ja miesto smotany používam tvaroh mäkký.Pokiaľ ho nedostanem kúpim hrudkovitý a rozriedim ho na požadovanú konzistenciu acidofilným mliekom
anickaskotska
marienka44, bez vajca som este halusky nerobila, dakujem za radu, vyskusam. Halusky nehadzem, viem, ze je to barbarstvo, ale jednak nemam vela casu nazvys a uz aj cely ten haluskovy proces mi pride velmy dlhy (este aj s umyvanim pouziteho riadu), dostala som od svokruse paradny dierovany "haluskar", halusky su vo vode rychlo a su jedna ako druha. Kyslu kapustu kupujeme polsku alebo nemecku v zavaracich flasiach, nie je ako od mojej mamy, ktorej sa ziadna ina nevyrovna (teda aspon pre mna), ale zvykli sme si. A mas pravdu, aj s kyslou kapustou su halusky vyborne.
S ostiepkom by sa mi to pacilo, musim skusit online obchod, co mi poradila marianne69




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia