Hubové ragú
Hubové ragú

Hubové ragú s bielym vínom

platdujour - fotkaplatdujour, 3. októbra 2017

Toto hubové ragú slúži ako výborný základ rýchleho jedla - či už si spokojne vysedáva na polentovom vanúšiku alebo slúži ako podklad k pečenému Zobraziť celý popisToto hubové ragú slúži ako výborný základ rýchleho jedla - či už si spokojne vysedáva na polentovom vanúšiku alebo slúži ako podklad k pečenému alebo inak pripravenému mäsu... Kombinácií je nespočet a je len na Vašej fantázii, ako s ním naložíte. My si ho zvykneme dokladať v podobe extra porcie, keďže sa ho ako nefalšovaní milovníci húb všetkého druhu nevieme nabažiť. A čo vy a huby? Ako ich máte najradšej?

2-3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g čertsvé
100 ml
150 ml
100 ml
2 ČL
50 g
1 ČL




Postup

  1. 1

    Huby zbavíme hrubých nečistôt, rozpolíme (alebo v prípade väčších nakrájame na 1/4) a takto nakrájané sprudka poopekáme na zmesi oleja a masla. Osolíme, okoreníme a pridáme rascu (podľa chuti).

  2. 2

    Akonáhle sú huby "zatiahnuté" a okorenené, podlejeme ich bielym vínom, necháme vyvariť alkohol, poprášime múkou a za ustavičného miešnia pridáme zmes prehriatej zmesi smotany a mlieka, do ktorej môžeme pridať čerstvo strúhaný muškátový oriešok.

  3. 3

    Necháme spolu krátko povariť (asi 1 min), na záver pridáme najemno nasekanú čerstvú petržlenovú vňať a citrónovú šťavu a môžeme podávať.

  4. 4

    My uvedené ragú podávame s polentou (v podobe redšej a jemnej kukuričnej kaše pripravenej z kukuričnej múky podobne, ako krupicová kaša - je to neskutočná mňamka, ktorá je na záver ešte zmňamkovaná roztopeným maslom). Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

platdujour
@Farbuska (3.10.2017 22:51)

Oh, ďakujem krasne. To je pre mňa najlepšia odmena :) Ďakujem za priazeň a verím, že nesklamem.
A nie je samozrejme za čo:)

Pekný zvyšok dňa.

Martina

P.S.: Nevieš mi prosím Ťa povedať, ako presne za dozviem, keď mi niekto komentuje príspevok alebo ma spomenie v komentári? Som na Varecha nová a nejako sa mi doposiaľ nepodarilo prísť na to, ako to menej pracne zistiť, než neustálou kontrolou. Vopred veľmi pekne ďakujem
aroooo
mala by si dostať mail, alebo si pozrieť pridaný recept. Horeuvedený recept sa mi páči, ukladám a vyskúšam
monty469
Hm, tak to sa mi paci. Hubarska sezona je v plnom prude a na tej polente, no to sa mi pozdava. Vyskusam
farbuska
@Platdujour (4.10.2017 16:36)

Je mi ľúto, ale neviem. Ja síce varím, ale na Varechu chodím len po inšpiráciu a som teda "neaktívny" pozorovateľ. Podo mnou odpovedal/a @Aroooo , tak možno je to tak.
gordonko
pekný recept ,huby môžem a polentu tiež ( namašktil som sa nanej v Taliansku ) .... tak už len hrniec a ide sa variť
platdujour
@Siisa (11.10.2017 22:00)

Super, budem sa tešiť na Tvoje dojmy. U nás je to už taká klasika a najmä so spomínanou polentou :)
Pekný piatok.
platdujour
@Gordonko (8.10.2017 07:50)

Ďakujem veľmi pekne za komentár. Huby zbožňujeme a verím, že tento recept by chutil aj Tebe :)
Pekný víkend
platdujour
@Monty469 (6.10.2017 08:56)

Ďakujem veľmi pekne za komentár. U nás je to už taká klasika a najmä so spomínanou polentou :)
Pekný piatok.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia