Grönkål

martinis - fotkamartinis, 25. decembra 2012
Grönkål
Foto: martinis

Dusený ružičkový kel s cesnakom a syrom.

1
porcia
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 PL
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Ružičkový kel (použil som mrazený) uvaríme v osolenej vode domäkka. Uvarený scedíme.

  2. 2

    Ružičky dáme na horúci olej, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak a podusíme ešte 5 minút.

  3. 3

    Na tanieri posypeme strúhaným syrom a podávame so zemiakmi.

Diskusia k receptu

puntodadino
Nemas tam nahodou chybu?"Grönkål" totiz znamena po svedsky nie ruzickovy,ale kuceravy kel.U nas malo znama zelenina,rastlina je celu zimu vonku,pripomina malu palmu.Semena su bezne v predaji.
mesiar50
Rad vidim,ze nechces zaspat na vavrinoch.
Jedlo vyzera lakavo.Minule som tiez robil nieco z ruzickoveho kelu.Recept presmerujem do KK.
Urcite je to chutne.Pozdrav posielam z Holandska
PS: komu sa chce nech po mne poopravuje moje gramaticke chyby
martinis
@radulienka : potom daj vedieť, či chutilo :)
@puntodadino : je to možné, zrejme se "vloudila chybička" :) Vďaka za upozornenie.
@mesiar50 : vďaka za podporu, ak máš čas, pridaj aj svoj recept na ružičkový kel, rád vyskúšam ;)
@violetacamorova : výborne, vždy ma poteší spätná odozva, snáď objavíš čaro tejto zeleniny v takejto úprave :)) bolo toho dosť v škole, pokúsim sa napraviť O:)
3sandra3
tiež si recept dávam do kk... musí to byť veľmi chutné




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia