Grilovaný tempeh s kelom a špaldovými tagliatellami

Martin Ftorek
šéfkuchár reštaurácie Good Five v Bratislave, 19. októbra 2012
Grilovaný tempeh s kelom a špaldovými tagliatellami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

400 g
0,05 l
100 g
0,005 l
0,3 l
0,15 l
0,3 l
200 g
štipka
štipka
1 ks
0,1 l
0,5 ks
400 g




Postup

  1. 1

    V hrnci zarestujeme šalotku do zlatista, osolíme, zakvapneme vínnym octom. Okoreníme bielym korením a muškátovým orieškom. Zalejeme sójovou smotanou a vývarom. Privedieme do varu a varíme asi 5 minút.

  2. 2

    Omáčku vymixujeme a prepasírujeme. Pridáme vanilku a kokosové mlieko a redukujeme na konzistenciu omáčky, dochutíme limetkou.

  3. 3

    Pridáme sparený kel a uvarené tagliatelle. Zmes uložíme na tanier spolu s ugrilovaným v sójovke marinovaným, okoreneným tempehom. Tempeh grilujeme krátko − asi 1 minútu z každej strany.

  4. 4

    V recepte možno hrušku obmeniť aj jabĺčkom a pridať slivky či hocijaké sezónne ovocie. Javorový sirup možno nahradiť trstinovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia