Grilované krevety s citrónom a prosciuttom

Marcel Ihnačák
executive chef hotela Double Tree by Hilton v Bratislave, 20. novembra 2011
Grilované krevety s citrónom a prosciuttom
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

0,5 kg
100 g, tenké plátky
100 g
 listy na ozdobu




Postup

  1. 1

    Plátky prosciutta a polovičky cherry rajčiniek poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme do rozohriatej rúry na 200 °C piecť dochrumkava – asi 10 minút.

  2. 2

    Očistené krevety ochutíme soľou a čiernym korením. Na rozpálenú panvicu nalejeme olivový olej, položíme krevety a restujeme asi 3 minúty z oboch strán. Na záver pokvapkáme citrónom.

  3. 3

    Na tanier položíme kúsky šalátu, na ne dáme krevety, chrumkavé prosciutto a pečené cherry rajčinky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia