Gratinovaný karfiol

oco - fotkaoco, 20. júla 2010
Gratinovaný karfiol
Foto: oco

Gratinovanie je...?Rúru zohrejeme na potrebnú teplotu a potom prepneme tak,aby hrial len vrch.Je nutné rúru predhriať.

4
porcie
15 minút
príprava
30/15 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
400 g
1 PL
100 g
100 g
150 g




Postup

  1. 1

    Karfiol krátko povaríme v osolenej vode.Vyberieme necháme odkvapkať,rozoberieme na ružičky.Zemiaky dobre umyjeme ,nešúpeme nakrájame na kolieska.

  2. 2

    V hrnci /ktorý môže ísť do rúry /na oleji opečieme zemiaky, osolíme soľou a vegetou pridáme karfiol podlejeme trochou vody z varenia karfiolu,dusíme pokiaľ zemiaky niesu tak akurát mäkke.

    Gratinovaný karfiol - obrázok 2
  3. 3

    Medzi tým 200 ml.vody zmiešame s 1 lyžicou solamylu.Uvedieme do varu,pridáme syr,dobre zamiešame aby sa syr rozpustil,dochutíme muškátovým kvetom.

  4. 4

    Do zemiakov s karfiolom nasypeme hrášok alebo kukuricu,zalejeme omáčkou.Na vrch poukladáme anglickú slaninku a zapekáme 15 minút v horúcej rúre len zhora.

    Gratinovaný karfiol - obrázok 4

Diskusia k receptu

jody
Škoda, že som tento recept nemala včera :-)
zdezda
Hneď by som si toto ukuchtila, no nemám ešte rúru, ktorou sa dá zapekať zhora :(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia