Gnocchi so špenátovo-šunkovou omáčkou

januska85 - bez fotkyjanuska85, 28. marca 2010
4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 strúčiky
250 g
100 g
150 g
0,1 l




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme podľa návodu v mierne osolenej vode.

  2. 2

    Na oleji opražíme na plátky nakrájaný cesnak, keď cesnak začne hnednúť pridáme špenátové listy a počkáme, kým sa rozpustia. Prilejeme biele víno a privedieme do varu. Do zmesi prilejeme sladkú smotanu a pridáme na kocky nakrájanú alebo nastrúhanú nivu a na pásiky nakrájanú šunku . Keď je niva rozpustená, omáčku zmiešame s cestovinou.

Diskusia k receptu

huck
Myslim , že toto musi byt fantasticke. Kedže je jar navrhujem namiesto špenatu použit mlade listky žihlavy ! Prava delicia! Dakujem ! Ukladam do svojej KK a pripravujem pri prevej priležitosti!
mylan1
talianske noky milujem, takze vyskusam i tento recept
bozulka
@je žibabka ja som žihlavu skúšala niekoľko krát samotnú,potom pol na pol do špenátu,ale ostala som len pri jarnom čistení tela žihlavovým čajom.Viem,že je to zdravé ,ale mne to v jedle nechutná pripomína mi to keď maminka robievala pre prasiatka zabáránú a pre kačičky a kuriatka miešanú čerstvú žihlavu do šrotu.Potom boli zvieratká zdravé.Ani ja ani moja rodina sa to nenaučila jesť,nechutí nám to.Vyskúšaj možno tebe zachutí.
bozulka
Chcela som vlastne napísať,že cestovinové šaláty sú dobré,chutné,každý jeden nech už je v akejkoľvek úprave aj tento bude určite dobrý.Práve som rozmýšlala čo s nivou čo nám ostala..
@januska85 dakujem za nápad.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia