Fašírky s pečenými zemiakmi

oco - fotkaoco, 30. júna 2010

Fašírky sú dobré aj na grilovačku,len nemôžu čakať kým pride ich čas celý deň.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1 ks
1 ks
2 PL
1 ks
1  ks
50 g
800 g




Postup

  1. 1

    Rúru zohrejeme na 180 stupňov Celzia. Dobre umyté zemiaky aj so šupkou nakrájame na mesiačiky dáme do misky posypeme tymianom,oregánom,osolíme a pokvapkáme olivovým olejom.Dobre premiešame a narovnáme na plech do jednej vrstvy šupkou dole.Dáme piecť do zlatohneda.Do plechu môžeme dať papier na pečenie.

  2. 2

    Rožok/najlepšie z minulého dňa/ pokrájame nadrobno,pokropíme vodou,necháme postáť.Pridáme mleté mäso,vajce,strúhaný syr,petržlenovú vňať,nastrúhanú kôrku z umytého citrónu,prelisovaný cesnak,korenie a opatrne soľ/ syr je slaný/.Do zmesi zapracujeme strúhanku toľko,aby sa nám dobre formovali štyri ploché fašírky.

  3. 3

    Ešte stihneme urobiť zeleninový šalát,ak nič vhodného nemáme zachránia nás kyslé uhorky.Keď sa zemiaky dopekajú na oleji opečieme fašírky radšej na nižšej teplote a dlhšie,aby zvonku mali kôrku a v vnútri boli prepečené.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia