Fašírky sú dobré aj na grilovačku,len nemôžu čakať kým pride ich čas celý deň.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rúru zohrejeme na 180 stupňov Celzia. Dobre umyté zemiaky aj so šupkou nakrájame na mesiačiky dáme do misky posypeme tymianom,oregánom,osolíme a pokvapkáme olivovým olejom.Dobre premiešame a narovnáme na plech do jednej vrstvy šupkou dole.Dáme piecť do zlatohneda.Do plechu môžeme dať papier na pečenie.
- 2
Rožok/najlepšie z minulého dňa/ pokrájame nadrobno,pokropíme vodou,necháme postáť.Pridáme mleté mäso,vajce,strúhaný syr,petržlenovú vňať,nastrúhanú kôrku z umytého citrónu,prelisovaný cesnak,korenie a opatrne soľ/ syr je slaný/.Do zmesi zapracujeme strúhanku toľko,aby sa nám dobre formovali štyri ploché fašírky.
- 3
Ešte stihneme urobiť zeleninový šalát,ak nič vhodného nemáme zachránia nás kyslé uhorky.Keď sa zemiaky dopekajú na oleji opečieme fašírky radšej na nižšej teplote a dlhšie,aby zvonku mali kôrku a v vnútri boli prepečené.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu