Foto: dorisa
Jedlo mojej mladosti, vždy som sa čudovala, keď mamka pridávala múku do zemiakov a krasne to odfukovalo. Minule sme si ju pripomenuli a jedlo Zobraziť celý popisJedlo mojej mladosti, vždy som sa čudovala, keď mamka pridávala múku do zemiakov a krasne to odfukovalo. Minule sme si ju pripomenuli a jedlo bolo na stole.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ošúpeme si zemiaky, dáme variť do osolenej vody.
-
2
Zlejeme vodu, necháme si ju na ďašie použitie.
-
3
Uvarené zemiaky popučíme....
-
4
...pridáme naspäť zliatu vodu z varenia , najprv len polovicu
-
5
premiešame.
-
6
Pridáme hladkú múku. Postavíme znova na sporák.
-
7
Na sporáku necháme zemiaky s múkou prevrieť, pritom miešame, aby zemiaky boli do sklovita. Podľa potreby pridáme vodu z varenia zemiakov, alebo múku.
-
8
Nakrájame si cibuľu, čím viac, tým lepšie.
-
9
Na masti, alebo oleji ju opražíme pekne do hneda a chrumkava.
-
10
Naservírujeme a papáme. Cibuľu ešte posolíme. Podávame so zákvasom.
Diskusia k receptu