Emkin slaný koláč quiche

alexdidi - fotkaalexdidi, 4. mája 2010
Emkin slaný koláč quiche
Foto: alexdidi

Tento recept vznikol pri prehliadke chladničky po víkende, teda "co dúm dal".A keďže výsledkom bol veľmi chutný vegetariánsky koláčik, rozhodla som sa pridať ho Zobraziť celý popisTento recept vznikol pri prehliadke chladničky po víkende, teda "co dúm dal".A keďže výsledkom bol veľmi chutný vegetariánsky koláčik, rozhodla som sa pridať ho na Varechu

4
porcie
45 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
200 g
1 ks
asi 300 g
250 ml
3 ks
250 g




Postup

  1. 1

    Baklažán pokrájame na kolieska, osolíme a necháme "vypotiť" asi 20´.Cuketu porezanú na kolieska ugrilujeme potretú oliv. olejom.Zvlášť na oleji opečieme na kolieska pokrájanú cibuľu, pór, mrkvu a žampiony. Všetko osolíme a okoreníme.Baklažán utrieme kuch. papierovou utierkou a potretý olejom ugrilujeme.

  2. 2

    V smotane rozšľaháme vajíčka, osolíme, okoreníme a primiešame strúhaný syr.

  3. 3

    Formu na quiche/ja som použila formu na pie/vyložíme lístkovým cestom,popicháme vidličkou a postupne vložíme pripravenú zeleninu.Posypeme potrhanou bazalkou a zalejeme smotanou so syrom.Pečieme vo vyhriatej rúre asi 40-45´. Podávame teplý alebo studený s rôznymi šalátmi.Ja som robila redkvičkový s jarnou cibuľkou.

Diskusia k receptu

marlen
s tou perfektnou zeleninovou zmesou by bolo dobré hocičo.:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia