Demikát

ewink - fotkaewink, 4. mája 2012

Chutný jednoduchý slovenský recept

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
250 g
0,5 kg
1 ks
  čerstvá
 horúca




Postup

  1. 1

    Pripravíme si zeleninu: zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky. Cibuľku nasekáme na drobno. V miske najemno vymiešame bryndzu so smotanou, podľa potreby môžme doliať horúcu vodu na lepšie vymiešanie.

  2. 2

    V hrnci na masle do zlatista opečieme nasekanú cibuľku, pridáme múku a červenú papriku a ešte veľmi rýchlo opečieme. Pridáme vymiešanú bryndzu, zemiaky, soľ, korenie. Zalejeme vodou a varíme dokiaľ nie sú zemiaky mäkké.

  3. 3

    Podľa potreby dochutíme, odstavíme. Podávame s čerstvou nasekanou pažítkou.

Diskusia k receptu

jody
super, len nevarte tú bryndzu



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia