OZVITE SA NAM DO REDAKCIE. REDAKCIA DEMIKÁT je tradičné jedlo slovenskej kuchyne. V minulosti si ho s obľubou varili naši starí rodičia.jestvuje veľa receptov Zobraziť celý popisOZVITE SA NAM DO REDAKCIE. REDAKCIA DEMIKÁT je tradičné jedlo slovenskej kuchyne. V minulosti si ho s obľubou varili naši starí rodičia.jestvuje veľa receptov na túto polievku a jeden vám ponúkam.

6
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

500 g
1 ks
250 g
1 čl
2 l
2-3 strúčikov




Postup

  1. 1

    1. Zemiaky ošúpeme a pokrájame na menšie kúsky a uvaríme v menšom množstve osolenej vody. Pridáme rascu,bobkový list a na drobno pokrájanú cibuľu. 2.Bryndzu vymiešame s mletou paprikou. Ak je bryndza príliš hustá,zriedime ju časťou mlieka. Vymiešanú bryndzu postupne pridávame do vriacej vody k uvareným zemiakom. 3. Na záver vylejeme do polievky mlieko a krátko povaríme. Ochutíme prelisovaným cesnakom a soľou.

  2. 2

    Ešte jeden starodávny recept na demikát: Podľa potreby si dáme uvariť vodu. Keď vrie osolíme ju a pridáme trocha sladkej mletej papriky. Do polievkovej misy dáme na kocky nakrájaný chlieb,posekaný kôpor a podľa chuti bryndzu. Vriacu vodu vylejeme na chlieb do polievkovej misy,prikryjeme a chvíľu necháme pariť. Nakoniec primiešame k polievke žĺtok vymiešaný so sladkou smotanou.

  3. 3

    Zdroj :http://folklorista.sk/

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia