Dusená strukovina na kmíne

megdesign - fotkamegdesign, 9. februára 2014
Dusená strukovina na kmíne
Foto: megdesign

Rodičia menili mrazák, prerieďovali zásoby a darovali mrazený hrach a bôb. Večera bola na svete :)

10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg (alebo čerstvý)
1/2 kg (alebo čerstvý)
1 čl
1/2 čl
1/2 čl
1 stredná
1 pl
1/2 l bujón (zeleninový alebo kurací)




Postup

  1. 1

    Hrach a bôb si prelejeme strudenou vodou v cedníku.

    Dusená strukovina na kmíne - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu si nakrájame na menšie kocky. Do panvice dáme masť a opražíme do sklovita cibuľu.

    Dusená strukovina na kmíne - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme bôb a hrach stečený od vody, posolíme, pokoreníme, pridáme kmín a popražíme.

    Dusená strukovina na kmíne - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si pripravíme bujón (ak nemáme vývar)...

    Dusená strukovina na kmíne - obrázok 4
  5. 5

    ... a zalejeme bôb a hrach, aby bol celý ponorený. Prikryté dusíme.

    Dusená strukovina na kmíne - obrázok 5
  6. 6

    Po cca 1/2 hod. odokryjeme a necháme odpariť prebytočnú vodu. Podávame s čerstvým chlebom.

    Dusená strukovina na kmíne - obrázok 6

Diskusia k receptu

eviana
Robievam podobne hrášok, mám veľmi rada, s bôbom som ešte neskúšala, mohlo to byť tiež zaujímavé... fajne, fajne :)
pusta
toto poznám, ale len s bôbom - je to výborné, pochúťka. musím skúsiť aj s hrachom.
ked raz začnem, neviem prestať :-)
*****
yogicek
určite chutné, ale tie následky, tie následky!
megdesign
@yogicek veru veru... nasledky potom... :) Sak sa to aj malo volat "Tlakova vecera", ale zislo z toho :))



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia