Čokoládový bezlepkový rez

Mária Miklovičová
šéfcukrárka Grand Restaurantu v Piešťanoch, 11. decembra 2011
Čokoládový bezlepkový rez
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

Korpus:
450 g
450 g
200 g
250 ml
8 ks
poleva:
170 g
40 g
3 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    V hrubostennej nádobe necháme rozpustiť maslo, horkú čokoládu, smotanu a práškový cukor. V ďalšej nádobe vyšľaháme vajcia, do ktorých pomaly prilievame čokoládovú zmes.

  2. 2

    Hmotu vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, môžeme použiť formu na biskupský chlebík. Pečieme pri 180 0C 45 minút.

  3. 3

    Upečený korpus polejeme čokoládovou polevou. Maslo rozpustíme s čokoládou za stáleho miešania, odstavíme a pridáme mlieko s javorovým sirupom. Ozdobíme čokoládovými ozdobami.

Diskusia k receptu

vcelka
Neviem, čo naše telo, ale moje telo kričí aspoň po kúštičku...
lia66
Fú, hodne čoky-ale vyzerá úžasne!!!...ozaj, nevyznám sa v tom, ale v čokoláde nie je lepok?...ja len, že kámoška má dcéru celiatičku a veru sladkosti nemôže-teda aspoń také klasické
lia66
Jémine, až teraz som sa spamatala-keby len čoky, veď to je hotová kalorická bomba!!!...fú, toľko tuku...ale raz za čas-aj by som vyskúšala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia