Domáci chlieb
Domáci chlieb

Ciabatta

crenai - fotkacrenai, 2. januára 2022
Ciabatta
Foto: crenai

Taliansky chlebík bez miesenia.

3 ks
porcie
240 minút
príprava
25 minút
na 230/200 °C

Suroviny

350 g
250 ml teplá
1 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Suroviny zmiešame vo veľkej miske tak, aby ani zrnko múky neostalo suché.

  2. 2

    Necháme pol hodinku podkysnúť.

  3. 3

    Cesto prekladáme mokrými rukami zo 4 strán tak, že ho zo spodu natiahneme (dávame pozor, aby sa nepretrhlo) a preložíme na vrch.

  4. 4

    Toto opakujeme ešte 2-krát.

  5. 5

    Po treťom preložení a pol hodine kysnutia cesto vyberieme na pomúčenú dosku, roztlačíme na cca 1 cm hrubú placku (nepopraskáme bubliny) a zrolujeme.

  6. 6

    Cesto rozdelíme na 3 kusy, uložíme na pomúčenú dosku, poprášime múkou, zakryjeme a necháme ešte 3/4 hodinu podkysnúť.

  7. 7

    Ciabatty preložíme na vystlaný plech a pečieme pri teplote 230 °C 10 minút a potom stiahneme teplotu na 200 °C a pečieme ešte 15 minút.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia