Mandľový zákusok
Mandľový zákusok

Chrumkavý Ferrero Rocher

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 9. novembra 2021

Zákusok je mimoriadne slávnostný, sladký, chrumkavý a veľmi voňavý. Poteší každého milovníka sladkých zákuskov s mandľami.
Zdroj: https://youtu.be/erHB4fScSKM

16
porcií
60 minút
príprava
35, 150 minút
na 175, 120 °C

Suroviny

2 kakaové pláty:
4 ks
130 g
50 g
1 ČL
40 g
40 g
Meringue:
4 ks (cca 120 g)
 štipka
240 g
Krém:
250 g
200 g
Okrem toho:
200 g
200 g
 (na zvlhčenie plátov)




Postup

  1. 1

    Kakaové pláty: Bielky (2 ks) vyšľahať s cukrom (65 g) do tuha, pridať žĺtky (2 ks) a pokračovať v šľahaní na nízkych otáčkach mixéra. Potom pridať múku (25 g), prášok do pečiva (1/2 ČL), kakao (20 g), olej (20 g), vymiešať do hladka. Cesto vyliať na plech 20×20 cm a piecť 35 minút pri 175 °C. Podobne upiecť ďalší plát.

  2. 2

    Meringue: K bielkom pridať štipku soli, postupne práškový cukor a mixérom vyšľahať do tuha. Sneh z bielkov rozotrieť na plech 20×20 cm a piecť 150 minút (2,5 hodiny) pri 120 °C.

  3. 3

    Krém: Mäkké maslo šľahať mixérom na vysokých otáčkach cca 10-12 minút do nadýchaného stavu, pričom postupne pridávať kondenzované mlieko.

  4. 4

    Zostaviť v poradí: - kakaový plát navlhčený kávou, polovica krému, Nutella (100 g), mandle (100 g); - meringue, polovica krému, Nutella (100 g), mandle (100 g); - kakaový plát navlhčený kávou. Zákusok zľahka pritlačiť a vložiť na 12 hodín do chladničky. Ozdobiť podľa želania.

  5. 5

    Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/erHB4fScSKM

Diskusia k receptu

farbuska
Fíha! Ten meringue sa pečie na suchom pekáči bez vymazania alebo vyloženia papierom?
Ja s mojimi biednymi pekárskymi schopnosťami sa do tohto zákuska nepustím, ale rada by som ochutnala.
haji
S radostí bych ochutnala, hezky ke kafíčku hmmm Pěkný receptík, obdivuji i rez, bo toto se asi bude blbo krájet.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia