Chrumkavé špaldové toliariky fotorecept

marianne - fotkamarianne, 25. júla 2013
Chrumkavé špaldové toliariky (fotorecept)
Foto: marianne

Noo,oni to boli skôr riadne toliariská, roztiekli sa trošku,ale chuť výborná.....Dá sa aj z pšeničnej hrubej múky alebo ražnej spraviť.Tiež veľmi chutné.Recept bol na Zobraziť celý popisNoo,oni to boli skôr riadne toliariská, roztiekli sa trošku,ale chuť výborná.....Dá sa aj z pšeničnej hrubej múky alebo ražnej spraviť.Tiež veľmi chutné.Recept bol na vrecku od špaldovej múky.

40 ks
porcií
10 minút
príprava
12-15 minút
na 180-200 °C

Suroviny

175 g
1 ks
75 g
1 bal.
1 ČL
1/2 ČL
 štipka
300 g
2 ČL
 akékoľvek




Postup

  1. 1

    Všetky prísady, okrem orieškov spolu zmiešame a vypracujeme cesto.Dáme oddychnúť na 2 hodinky do chladničky.

    Chrumkavé špaldové toliariky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z vychladeného cesta vyformujeme 2 valčeky o priemere asi 2 cm. Oba valčeky pokrájame na kúsky.

    Chrumkavé špaldové toliariky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Poukladáme ich na plech vyložený s pečiacim papierom na pečenie,trošku roztlačíme prstami,posypeme ich nasekanými orieškami (mala som lieskovce) a pečieme v predhriatej rúre na 12-15 min. na 180-200 stupňov.

    Chrumkavé špaldové toliariky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    hotovo...

    Chrumkavé špaldové toliariky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

eviana
Nádherné sú to veru toliariky... a bez pochýb aj veľmi chutné... ukladám do KK :)
danda3
Tak to je niečo pre mňa, určite vyskúšam.♥
mariamka
mas ich krasne, take milo-kostrbate:) mozu byt ozaj chutne a vonave, skoro ako vianocne pecivko.. ulozim si
marianne
Dakujem dievcata...ved som myslela,ze ich formickou vykrojim @mariamka ,ale ked ja tak poctivo dodrziavam postupy receptov,ked prstami-tak prstami, su sisate,ale chrumkave.....:-))
janger
@marianka , vonave od skorice a orieskov...mnam, chutne keksiky. A preco by si formickou vykrajovala, ved aj takto su pekne :-). Povedala som si, ze castejsie budem pouzivat spaldu, tak ich niekedy vyskusam. Pa-pa :-).
luss44
včera som toliariky vyskúšala, pridala som aj 3 hrste ovsených vločiek a namiesto kardamonu //nemám/ som dala perníkové korenie, navrch mandle+vločky a sú výborné a sýte, špaldová múka robí svoje... vďaka za rcp, moje zdravo sa stravujúce baby sa potešili :)


marianne
@luss44 dakujem za fotku,velmi si ma potesila.:-) mam radost,ze ste spokojne a ze hlavne chutia!:-)
aleana
Tak konečne viem, kde využijem špaldovú hrubú múku :-) ukladám na vyskúšanie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia