Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál fotorecept

pusta - fotkapusta, 17. júla 2014
Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál (fotorecept)
Foto: pusta

Máme radi cuketu, pripravila som z cukety fašírky s ementálom, obalila som ich v strúhanke zmiešanej so sezamom a vypražila som ich pekne do Zobraziť celý popisMáme radi cuketu, pripravila som z cukety fašírky s ementálom, obalila som ich v strúhanke zmiešanej so sezamom a vypražila som ich pekne do červena a do chrumkava. Recept pridávam pre milovníkov cukety a zeleninových fašírok.

4
porcie
15 minút
príprava
5 + 5 minút
na 100 °C

Suroviny

1 ks
100 g
podľa chuti
1 ČL
1 ČL
1 ČL
3 strúčiky
1 ks
podľa potreby na zahustenie
1 PL do strúhanky na obaľovanie
podľa potreby na obaľovanie
1 ks
podľa potreby na zahustenie
200 ml na vyprážanie
1 ks




Postup

  1. 1

    Cuketu som umyla,...

    Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ..odkrojila som oba konce...

    Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...a nastrúhala som ju na slzičkovom strúhadle aj so šupkou do misy.

    Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Syr Ementál som pokrájala na plátky asi 0,5 cm silné...

    Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...a plátky som pokrájala na kocky o hrane 0,5 cm.

    Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    K nastrúhanej cukete som pridala sladkú mletú červenú papriku, mletú rascu, soľ,...

    Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...prelisovaný cesnak,...

    Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...vajce...

    Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ..a všetko som spolu dobre premiešala.

    Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pridala som syr pokrájaný na kocky,...

    Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...vo vode namočenú a dobre vytlačenú žemľu, premiešala,...

    Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ...zmes som zahustila strúhankou,...

    Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ...dobre premiešala a zmes som odložila do chladničky odpočívať na 2 hodiny, aby sa prepojili všetky chute.

    Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Zmes som ešte po vybratí zahustila hladkou múkou na tvárne cesto, lebo cuketa za ten čas pustila niečo vody a vlhkými rukami som vytvarovala fašírky,...

    Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    ...ktoré som obalila v strúhanke zmiešanej so sezamovými semienkami.

    Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    V rozpálenom oleji som fašírky vypražila najprv z jednej strany,...

    Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    ..potom z druhej strany, 5 + 5 minút, pekne do červena a do chrumkava.

    Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    Vypražené fašírky som položila na kuchynskú papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk.

    Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál (fotorecept) - obrázok 18
  19. 19

    Horúce fašírky som podávala s varenými novými zemiakmi a jednoduchým paradajkovým šalátom. Fašírky sú na povrchu krásne chrumkavé, vo vnútri mäkkučké výrazne korenené a doplnené čiastočne rozpusteným teplým Ementálom príjemnej orieškovej chuti.

    Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál (fotorecept) - obrázok 19

Diskusia k receptu

mijaita
@pusta delala jsem je zrovna vcera, recept odjinud, libilo se mi, ze se pekly v troube a ne v oleji. Jinak vse stejne krome papriky. Vubec to nikomu nechutnalo. Cuketa je celkem bez chuti, tak tam nevynikla. A jeste jsem asi dala moc strouhanky, i kdyz ridke blo testo dost. Tak nevim. Tim nechci shodit tvuj recept, jen pisu muj dojem. Mozna jsou v oleji lepsi, uz je ale nikdy delat nebudu. Jsem zvedava, jestli je nekdo usmazi a jaky bude dojem.
pusta
@michaela , máš pravdu, že cuketa samotná je bez chuti, preto som ju výrazne korenila,výrazne solila a výrazne ocesnakovala, bolo to aj dobre cítiť - to je dôležité, treba to prehnať asi ako ked robíš tlačenku, ktorá by bez toho bola mdlá akoby bez chuti.
ja som cesto pred odpočívaním v chladničke nemala riedke a strúhanky som ani nedala veľa, ale po dvoch hodinách odpočívania v chladničke cesto zredlo, vtedy som dosť musela dohustiť múkou, po obalení v strúhanke a sezame som ihned vkladala do vysokej vrstvy poriadne rozpáleného oleja, ktorý povrch fašíriek ihned zatiahol a vyprážala som, až sa celé fašírky dobre prepiekli a syr čiastočne rozpustil, ale cez chrumkavý obal nevytiekol.
pretože cuketové cesto má výraznú tendenciu rednúť, nerobila by som tieto fašírky v trúbe.
skús ich prekoreniť, presoliť, precesnakovať, pred vypražením poriadne dohustiť ešte múkou a potom po obalení ihned vložiť do vysokej vrstvy poriadne rozpáleného oleja a vypražiť do červena a do chrumkava - uvidš, že potom budú aj tebe chutiť ako nám, aj málo bolo :-)))
mohla som ich spraviť z dvojnásobnej dávky aspoň.
dúfam, že som pomohla.
dakujem za tvoj komentár.
pusta
@terinka55 , teším sa, že sa ti páči postup, jedlo je fakt výborné a máš pravdu, na leto je ako stvorené.
dakujem za pochvalu.
valeri
inšpirovala si ma :-), zajtra mám na pláne vyprážať karfiol a k nemu urobím aj pár fašírok, idem teraz večer vončiť Ronka, tak cestou sa zastavíme v záhradke a prinesieme aj cuketu.
pusta
@valeri , som rada, že som ťa inšpirovala a verím, že bude chutiť.
pusta
@janocka84 , teší ma, že sa ti recept páči a vyskúšaš aj ty.
dakujem za pochvalu.
igor90
veľmi dobrý recept...len rád by som nahradil múku niečim iným, zdravším, máte nejaké nápady ?
moniq3
Igor90 vyskusaj pomlete ovsene vlocky ako nahradu muky
pusta1
@igor90 , neviem, či ti ide o zahustenie bezlepkové, potom môžeš použiť kukuričnú múku, varené zemiaky, strúhané surové vytlačené zemiaky, bezlepkové múky a krupicu alebo jednoducho pridaj nastrúhaný syr a syr to spojí počas pečenia.
som rada, že sa ti recept páči :-)
dakujemza pochvalu a prajem, aby sa ti vydaril.
myalab
vynikajuce, nam chutia viac ako maso, ale to uz je o inom. Ja ich robim aj v rure. Dam tenucky platok masla aj pod fasirku aj na fasirku. Su este jemnejsie a chutne, Zahustujem ovs. vlockami a spaldovou krupicou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia