Chlieb Pan de muertos fotorecept

lubisthemple - fotkalubisthemple, 13. novembra 2010

Pan de muertos alebo chlieb zosnulých sa pečie v Mexiku v období oslavy sviatku všetkých svätých. Má výraznú chuť a je výborný s horúcou Zobraziť celý popisPan de muertos alebo chlieb zosnulých sa pečie v Mexiku v období oslavy sviatku všetkých svätých. Má výraznú chuť a je výborný s horúcou čokoládou alebo kávou počas chladných jesenných dní.

30 minút
príprava
120 minút
na 150 °C

Suroviny

3 šálky
7 g
125 g
3 ks
3 ks
1/2 šálky
 z 1 pomaranča
 štipka
1 lyžička
pár zrniečok
1/4 šálky,vlažné




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky prísady.

    Chlieb Pan de muertos (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky dáme mlieko, droždie a pol šálky múky.

    Chlieb Pan de muertos (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko dobre zmiešame. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť kým pripravíme druhú časť cesta.

    Chlieb Pan de muertos (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do druhej misky si pripravíme zvyšok múky, cukor, soľ, dve vajcia, tri žĺtky, vanilkovú esenciu, aníz, kôru z pomaranča a maslo.

    Chlieb Pan de muertos (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetko dobre zmiešame a pridáme vykysnuté cesto.

    Chlieb Pan de muertos (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Obe cesta spolu premiešame a necháme vykysnúť.

    Chlieb Pan de muertos (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po vykysnutí cesto rozdelíme a spravíme si bochníčky, ktoré ozdobíme (ozdoby na bochníkoch symbolizujú kosti) a potrieme vajíčkom. Necháme ešte chvíľu kysnúť.

    Chlieb Pan de muertos (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme 20 až 30 minút pri teplote 150 stupňov.

    Chlieb Pan de muertos (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po vychladnutí možeme bochníčky potrieť rozpusteným maslom a posypať cukrom.

    Chlieb Pan de muertos (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dobrú chuť :)

    Chlieb Pan de muertos (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

babav
Krasne bochnicky a podla pouzitych surovin musia byt aj fajnove!
Ukladam,vyskusam;-)
marianne69
Tak si doma vycarime Mexicku atmosferu s tymto receptikom.Dakujem,ukladam do KK,uz len zo zvedavosti vyskusam.Vyskusala som basbusu od Janky z Egypta a velmi a mi pacila.Som zvedava na tu chut.
lubjak
Vyzeraju krasne, az mam slinky v ustach ,vyskusam
evanaaa
Zvláštny postup, dve cestá spojiť, a aký výsledok - dobrý koláčik. Trochu mi na vzhľad pripomína vianočku, ale chuť bude asi iná, fajn.
lucylee
tak toto vyzerá bombovo!vanilka, aníz, pom. kôra, maslo tak to sú geniálne suroviny, vďaka za ďalšiu inšpiráciu!
6717_1290071544 - profilový obrázok
naf
naf
tak tento recept určite vyskúšam...teším sa mňam mňam....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia