80 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
300 g |
|
300 ml |
|
1/3 kocky |
|
100 ml |
|
1/2 lyžičky |
|
2 lyžičky |
|
Plnka: | |
7 ks |
|
100 ml |
|
100 g |
|
|
|
|
|
Potretie: | |
1 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Z mlieka (100ml), cukru a droždia spravíme kvások.
- 2
Hladkú múku zmiešame s polohrubou a so soľou. Pridáme kvások, olej a zvyšok mlieka (200ml). Vypracujeme cesto a necháme kysnúť hodinu.
- 3
Počas kysnutia si spravíme plnku. V miske zmiešame olej, pretlačené cesnaky, syr, vňať a soľ.
- 4
Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti. Rozvaľkáme, potrieme plnkou a zavinieme.
- 5
Nakrájame, potrieme vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme 20 minút na 180°C. Upečené, ešte teplé, potrieme maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu