Foto: maiyamanu
Jednoduchý a rýchly recept, ktorý ma naučil môj priateľ. Kto má rád morské príšery, prajem dobrú chuť :)))
príprava
Postup
-
1
Kalamara (nie klamara hehe :) ) vysipeme zo sacka na tanier a pri izbovej teplote nechame rozmrazit. Ked sme ho uz kupili obvareny, staci aby sme ho len zohriali vo vode cca 10-15 minut. Ked ho kupime neobvareny, varime ho cca 30 minut.
-
2
Do hrnca dame vodu a pridame celu ocistenu cibulu. Vodu nesolime, nic ine do nej nepridavame.
-
3
Ked voda zacne vriet, pridame kalamara a varime cca 10-15 minut.
-
4
Po 15 minutach kalamara vyberieme, naservirujeme na tanier alebo velku misu, osolime morskou solou, polejeme olivovym olejom a nakoniec pridame cervenu sladku papriku. Podavame s chlebom.
Diskusia k receptu