Bryndzové halušky experiment 2

2010 - bez fotky2010, 1. mája 2013
Bryndzové halušky experiment 2
Foto: 2010

Tie výborne slovenské bryndzové pomazánky ma inšpirovali.

Suroviny

 na drobno nakrajana
 alebo smotana




Postup

  1. 1

    Do bryndze som pridal trochu mlieka , pridal sladku madarsku papriku a trosku stiplavej na chut vymiesal na hustejsi dressing nakoniec som vmiesal na drobno pokrajanu pazitku.

  2. 2

    Na troche oleja som dal oprazit kvalitnejsiu paprikovu klobasu nakrajanu na kolecka. Vybral a odlozil na stranu.

  3. 3

    Do vypeku som dal na drobno nakrajanu jarnu cibulku a rychlo oprazil pridal zohriate halusku a trochu oprazil . Na koniec pridal lyzicku posekanej petrzlenovej vnate.

  4. 4

    Na tanier som dal halusky zalial zohriatym bryndzovo paprikovym dressingom a nakoniec prizdobil oprazenou klobasou.

Diskusia k receptu

angast
môže byť. Klobása nepokazí žiadne jedlo. Chutné , výdatné , k
tomu črpák žinčice a bruško spokojné.
pusta
@2010 , iste výborné, ale zaskočil si ma. ty taký zástanca tradičných receptov a toho, aby pod tradičným názvom bol aj tradičný recept...
v poslednej dobe si samé prekvapenie :-)
inovácia? prečo nie? ale by si to hádam mal uviesť pre malicherných aspoň v úvode. pre mňa nemusíš :D
afataga
podobne bez papriky, s klobasou robia aj v restikach, vsade sa to vola inak, niekde gazdovske, bacovske a co viem este ake
izabella929
robievam ich aj ja s klobáskou domácou...ale to je riadna bašta...po tek porcii môžem zobrať kosu a hajde na lúku kosiť trávu...sýte jedlo.-)
tassiedevil
u nás je klobása populárna v mnohých jedlách ale sme ešte neskúsili s haluškami....bryndzu síce nemáme ale použijeme fetu...klobása rozhodne v žiadnom jedle nesklame.....
manya
keď experimentuješ, skús s čerstvými upraženými dubákmi.
babkamt
Bryndzové halušky mám rada . Ja si prosím bez klobásky . Uvaril si typické slovenské jedlo , prispôsobil si aj servírovanie . Chválim ťa .
babidka
Nas dedko vravieval , ze su to "nedelnajsie halusky":-) Vyzeraju ohromne dobre ! Ale tiez to nie je prave dietne strava :-) Tie tvoje vyzeraju tak dobre , ze asi ich urobim dnes na obed namiesto klasických bryndzovych halusiek !!!
vienetta
klobásu ja moc nemusím, slaninka mi je mastná a keďže tuky veľmi nesmiem, tak si tam dávam nakrájané, vykostené a kože zbavené údené kuracie stehienka
budkar
Pripomína to furmanské halušky. Tiež dobrá kombinácia.
dogagador
Tak toto mi pripada skoro ako halusky s korozetom = bryndzovou pomazankou a ako bonus klobasa.... Nemam diakritiku, takze korozet neviem inak napisat.... :-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia