Foto: zlatinovia
na 180 °C
Postup
-
1
Očistenú brokolicu som uvarila vo vriacej vode alebo môžete len napariť (naparením sa u nej zachová viac vitamínov). Potom som ju rozmixovala - nemusí byť zrovna do krémova, ja som ju mala tak, že sem-tam nejaké zrnko sa našlo. Premiestnila som ju do hlbokej misky a nechala vychladnúť. Potom som pridala všetky ostatné suroviny. Všetko som riadne premiešala a nechala asi 10-15 minút postáť. Polievkovou lyžicou som formovala menšie fašírky, ktoré som následne obaľovala v ovsenej múke. Fašírky som uložila na plech vyložený papierom na pečenie a zľahka som ich potrela olivovým olejom. Dala som ich do vyhriatej rúry na 180 stupňov piecť. Piekla som cca 20 minút, potom som fašírky otočila na druhú stranu a piekla ďalších cca 15 minút. Ani to nebolelo, ani veľa oleja som nespotrebovala a fašírky sú hotové. Servírujeme so zemiakmi na akýkoľvek spôsob, so zeleninou, ako príloha k mäsu alebo len také samotné.
Diskusia k receptu