Bravčové tajomstvo

danielasl - fotkadanielasl, 29. októbra 2009

Od Hanky Dočolomanskej

5
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
5 porcií
 štipka
5 ks




Postup

  1. 1

    Bravčové karé bez kosti narežeme na plátky, vyklepeme, osolíme, poprášime čiernym korením a červenou paprikou.

  2. 2

    Na plechu rozpustíme masť...alebo olej, a prudšie na nej opečieme mäso z jednej aj druhej strany. Robím to na sporáku.

  3. 3

    Plech vložím do rozohriatej rúry, mäso podlejem a pečiem chvíľu. Potom ho obrátim, naložím na každý plátok za menšiu hrsť kyslej kapusty, ale môže byť "co dúm dal" ...aj čalamáda, rezy kyslých uhoriek a pod. Takto nechám zapekať. Keď je mäsko mäkké, prikryjem každý kúsok plátkom syra a zapečiem , kým sa syr rozpustí .

Diskusia k receptu

danielasl
Kosť z karé použijem na polievku. Tento recept mám rada z toho dôvodu, že nie je okolo neho veľa práce a špinavých riadov. Kapusta dodá mäsku dobrú chuť. Je to obľúbené jedlo mojich detí aj priateľov.
58vlasta
Keď vidím v obchode peknú krkovičku, tak radšej robím rezne z nej, lebo mäso je šťavnatejšie, toto vyskúšam...Co dúm dal - využívam hocikedy, nezostáva veľa odpadu...aj plátok slaniny by sa na tom uživil...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia